PARTIZAN POBEDIO PRED DERBI: Gajas Zahid junak crno-belih u Pančevu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

22. 09. 2023. u 22:02 >> 22:14

FUDBALERI Partizana nastavili su sa pobedama, pošto su savladali Železničar u Pančevu sa 2:1 i tako u dobro raspoloženju dočekuju derbi.

ПАРТИЗАН ПОБЕДИО ПРЕД ДЕРБИ: Гајас Захид јунак црно-белих у Панчеву (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Ovo je crno-belima bila šesta vezana pobeda u Superligi i to nakon uvodnog remija sa TSC-om u Bačkoj Topoli (3:3). Još jednom ja "parni valjak" nervirao navijače, ali na kraju je došao do tri boda.

Delovalo je da sada neće nervirati svoje pristalice gosti, pošto je u 27. minutu Mateus Saldanja glavom savladao Aleksandra Stankovića. Ipak, vođstvo gostiju nije dugo trajalo. Igrao se 31. minut kada je Aleksandar Đorđević sa bele tačke poravnao rezultat.

Do prvog dela meča nije bilo promene ishoda, iako je Partizan bio bolji nije uspeo drugi put da zatrese mrežu Železničara.

Nastavak susreta doneo je manje uzbuđenja. Crno-beli su pritiskali, imali loptu mnogo više u nogama, ali nisu stvorili dosta velikih prilika. Na kraju su ipak uspeli da dođu do nove prednosti i pobede.

Rezervista Gajas Zahid je sjajnu akciju krunisao drugim superligaškim pogotkom. Kristijan Belić je poslao dugu loptu koji je glavom ka Norvežaninu spustio Nemanja Nikolić, da bi ovaj udarcem iz prve uspeo da matira Stankovića.

Železničar je pokušao do kraja meča da izbgene poraz. Imao je jedan opasan napad, ali do promene rezultata nije došlo pa su bodovi otišli za Beograd.

Partizan je drugi na tabeli sa 19 bodova i u sredu od 19 sati dočekuje Crvenu zvezdu. Pančevci su na pretposlednjem 15. mestu sa četiri boda.

Železničar - Partizan 1:2 (1:1)

Stadion: "SC Mladost". Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Stanko Ostraćanin. Strelci: Đorđević 31. pen - Saldanja 27, Zahid 82.

Železničar (4-2-3-1): A. Stanković – Lakićević, Purtić (od 82. Obradović), V. Stanković, Hajdin – Krajišnik (od 73. Trifunović), Pantelić (od 66. Kovačević) – Romanić, Đorđević, Grgić (od 73. Knežević) - Pavlov (od 82. Lokosa).

Partizan (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Belić, Kanute (od 61. Zahid) - Kalulu, Severina (od 61. Nikolić), Natho (od 73. Menig) - Saldanja (od 94. Filipović).

 

Drugo poluvreme: Železničar - Partizan 1:2

90+8' - Kraj utakmice!

90' - Drugo poluvreme je produženo osam minuta.

89' - Malo je falilo da domaćin poravna rezultat. Veljko Trifunović je došao do lopte ispred Ilića, šutirao je levom nogom, no lopta je otišla pored gola Partizana.

82' - Partizan ponovo vodi! Dugu loptu je poslao Belić, Nikolić glavom odložio loptu Zahidu koji je šutirao iz prve i vratio je prednost svom timu.

 

79' - Nema u ovim trenucima mnogo uzbuđenja. Partizan ima više loptu u nogama, ipak ne uspva nikako da stvori probleme Aleksandru Stankoviću.

69' - Dobro su kombinovali gosti. Zahid se našao u dobroj poziciji, šutirao je levom nogom, ali bio je izblokiran, pa golman Stanković nije morao da reaguje.

64' - Zahid je sjajno gurnuo loptu u prostor za Saldanju, a u poslednjem trenutku ispred Brazilca reagovao je Vojislav Stanković i izbacio je loptu u korner. Nakon udarca iz ugla domaćin je dobro reagovao, no u nastavku akcije Kalulu nije dobro šutirao.

FOTO: FK Partizan

62' - Udarac glavom je oprobao Mihajlo Ilić. To nije dobro uradio pošto je lopta otišla visoko preko gola rivala.

61' - Pravi Igor Duljaj dve promene. Ksander Severina i Frenk Kanute su izašli iz igre, a na terenu su se našli Nemanja Nikolić i Gajas Zahid.

57' - Nastavljen je duel u Pančevu. Gosti su mogli odmah da budu kažnjeni. Loše je reagovala odbrana, ali je udarac Pavlova zaustavio Jovanovića. Ipak i da je Ukrajinac postigao gol bio bi poništen pošto je bio u ofsajdu.

54' - Utakmica je prekinuta zbog slabije vidljivosti. Razlog je bakljada navijača Partizana.

50' - Probio je po desnoj strani Severina, odlučio se potom na udarac slabijom desnom nogom i od svega pogodio je samo spoljni deo mreže.

48' - Dobar napad crno-belih. Natho je uposlio Kalulua, ovaj je šutirao iz prve, ali bio je izblokiran. Partizan potom nakon kornera nije zapretio rivalu.

FOTO: FK Partizan

46' - Počelo je drugo poluvreme u Pančevu. Treneri u pauzi nisu ništa menjali što se sastava tiče.

Prvo poluvreme: Železničar - Partizan 1:1

45+1' - Završeno je prvo poluvreme u Pančevu.

45' - Prvo poluvreme je produženo za jedan minut.

40' - Moglo je vrlo lako na semaforu da stoji 1:2. Centrirao je Severina i u poslednji čas se ispred Saldanje našao Stanković i odbio loptu.

31' - Kapiten domaćih Đorđević je namestio loptu na belu tačku i poravanao je rezultat. Poslao je loptu u jednu, a Jovanovića u drugu stranu.

 

30' - Penal za Železničar. Sudija Stanko Ostraćanin nije mnogo oklevao odmah je pokazao na belu tačku nakon što je Saldanja oborio Vojislava Stankovića u kaznenom prostoru.

27' - Partizan je poveo preko Matuesa Saldanja. Odlično je reagovao i glavom savladao Aleksandra Stankovića posle centaršuta Bibarsa Natha iz kornera. Brazilcu je ovo bio šesti gol u Superligi Srbije.

 

16' - Moglo je da bude veoma opasno za crno-bele. Ipak, jedan igrač Pančevaca je loše šutirao iz dobre pozicije. Pre toga su i gosti mogli do prednosti, no udarac Alda Kalulua je bio izblokiran.

13' - Za sada nema velikih uzbuđenja. Partizan drži više loptu, dok domaćin pokušava protivnika da ugrozi iz kontranapada.

5' - Zapretio je Železničar. Hajdin se ubacio po levoj strani i od svega je iznudio korner iz kog nije bilo opasnosti po crno-bele.

3' - Prvi opasan napad imali su gosti. Saldanja je akciju završio šutem iz mrtvog ugla, ali i da je postigao gol on bi bio poništen zbog ofsajda.

1' - Počela je utakmica u Pančevu.

Uoči meča:

Crno-beli su uspeli u poslednje dve utakmice da naprave neverovatne preokrete. U oba navrata, protiv IMT-a i Radnika gubili su sa 0:2, ali na kraju su uspeli da nađu način da trijumfuju.

Izabranici Igora Duljaja nalaze se u seriji od pet trijumfa u prvenstvu. Pobedili sve utakmice nakon remija u prvom kolu protiv TSC-a (3:3).

Sa druge strane u ne baš dobrom raspoloženju u ovaj meč ulaze Pančevci koji su nakon uvodne pobede protiv Napretka zabeležili pet porata i jedan remi.

Partizan u ovaj meč ulazi kao drugoplasirani sa 16 bodova, dok Železničar sa pozicije 15 i samo četiri boda.

Sastavi timova:

Železničar (4-2-3-1): A. Stanković – Lakićević, Purtić, V. Stanković, Hajdin – Krajišnik, Pantelić – Romanić, Đorđević, Grgić - Pavlov.

Partizan (4-2-3-1): Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Belić, Kanute - Kalulu, Menig, Natho - Saldanja.

BONUS VIDEO: HVALA, PRIJATNO: Igor Duljaj o meču Partizan - Radnik

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!