NE PRESTAJU DA KUKAJU! Lažna država Kosovo izdala sramno saopštenje

Novosti online

14. 09. 2023. u 12:18

Fudbalski savez tzv. Kosova izdao je saopštenje povodom incidenata na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu u Bukureštu, gde su navijači Rumunije razvili transparent "Kosovo je Srbija" i skandirali "Srbija, Srbija".

НЕ ПРЕСТАЈУ ДА КУКАЈУ! Лажна држава Косово издала срамно саопштење

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Meč je prekinut, pa nastavljen. Rumunija je na kraju slavila 2:0.

Najoštrije se u tom saopštenju osuđuje ozbiljan incident. 

"Navijači fudbalske reprezentacije Rumunije, kroz jezik mržnje i narušavanja imidža same reprezentacije ovakvim izrazima i nesportskim ponašanjem, ocrnili su fudbalsku utakmicu.

Zbog toga je FS Kosova odmah reagovao na licu mesta, zahtevajući prekid utakmice dok se transparenti i slogani mržnje ne povuku tokom utakmice. Ovaj zahtev je odobrio delegat utakmice i dok svi transparenti nisu bili povučeni i svi povici mržnje prema Kosovu prekinuti, utakmica nije nastavljena.

Nakon ovog incidenta zatraženo je od delegata UEFA da evidentira sve prekršaje koji su rezultirali upozorenjima FS Rumunije i zatraženo je da svi prekršaji budu procesuirani od strane nadležnih organa UEFA.

Fudbalski savez Kosova obratio se i Disciplinskoj komisiji UEFA sa zahtevom da se preduzmu adekvatne mere u vezi sa nacionalističkim skandiranjem, transparentima i govorom mržnje navijača rumunske reprezentacije"

U saopštenju se takođe navodi da se prikupljaju snimljene i fotografisane izjave i materijali, koji upotpunjuju spis žalbi za kažnjavanje ovog događaja, sa zahtevom za preispitivanje svih događaja od strane kontrolora, specijalista i referalnog sektora za odluke o nepravdi.

Ističe se da je predsednik krovnog organa fudbala tzv. Kosova Ademi pozvao nadležne organe za ovaj slučaj i zatražio da se preduzmu mere, pominjući i slučaj utakmice sa Švajcarskom zbog nedosuđivanja penala, kao i slučaj eventualne kazne sa Rumunijom i nedavanja crvenog kartona, u slučaju ometanja Ramana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu