SKANDALOZAN NAPAD NA ĐOKOVIĆA: Lažni ministar lažne države Kosovo žestoko udario po Novaku, traže kaznu za Srbina

Novosti online

30. 05. 2023. u 08:46

ZABOLELA ih je istina, i te kako, a još kad je izgovori ili napiše Novak Đoković, onda ima i veću težinu - Kosovo je srce Srbije.

СКАНДАЛОЗАН НАПАД НА ЂОКОВИЋА: Лажни министар лажне државе Косово жестоко ударио по Новаку, траже казну за Србина

TV Eurosport

Nole je ostavio sve u neverici juče posle prvog kola Rolan Garosa, podrška stiže sa svih strana od sportista kolega, koji ne znaju za udarce ispod pojasa. Oglasio se i Rolan Garos, ono što je najvažnije neće kazniti Đokovića ni uzimati u razmatranje njegov potez, što je i normalna stvar.

Ali, gledajući u prošlost, plašili smo se toga i te kako, Novak nije i hvala mu, ponovo je pokazao da nije samo najbolji sa reketom na terenu, već i da mu je srce kao Kosovo.

A koliko je Prištinu zabolela istina pokazuje potez bivšeg ministra spoljnih poslova tzv. Kosova Petrita Selimija, koji je oštro osudio poruku koju je Novak Đoković napisao na kameri na Rolan Garosu posle pobede protiv Aleksandra Kovačevića.

- Naravno da najpoznatiji sportista-desničar na svetu Novak Đoković ulazi u borbu, objavivši na velikom ekranu Rolan Garosa poruku: Kosovo je srce Srbije, baš u trenutku kada srpski radikali napadaju francuske i NATO vojnike na sever -napisao je lažni ministar, lažne države Kosovo.


Novak je na konferenciji za novinare posle meča dodatno obrazložio poruku: „Kosovo je srce Srbije“.

- Mislim da sam rekao sve tom porukom, nisam političar, nemam nameru da ulazim u političke debate. Jako me boli kada vidim šta se događa na Kosovu. Naši ljudi su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo. Osećam odgovornost kao javna ličnost. Nezavisno od oblasti u kojoj se nalazim. Kao i sin čoveka koji je rođen na Kosovu, osećam dodatnu odgovornost da iskažem poruku podrške našem narodu. Mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo i srpski narod. Vrlo je bitno da pokažemo slogu i podršku i u ovakvim situacijama - istakao je Novak.

U međuvremenu, zbog Novakove poruke na kameri, oglasio se i Rolan Garos kratkim saopštenjem.

- Ne postoje zvanična pravila na grend slemu koja kažu šta igrači smeju, a šta ne smeju da pišu i govore. Teniski savez Francuske neće se više oglašavati po ovom pitanju niti pokretati ikakve postupke - saopštili su iz Pariza.

Foto: Printskrin

 

Teniska federacija tzv. Kosova najavila je da će ipak zatražiti od ATP tura i Rolan Garosa kaznu za Đokovića.

- Đoković još jednom provocira nacionalističkim porukama. Srpski teniser poreklom sa Kosova nastavlja sa šovinističkim i nacionalističkim ponašanjem protiv države Kosovo. Osuđujem strogo taj gest. Teniski savez Kosova će braniti dostojanstvo i vrednosti našeg društva i države, ali i sporta generalno - rekao je predsednik TS tzv. Kosova Jeton Haderđonaj za tamošnje medije.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!