KAKAV MEČ: Dva gola u sudijskoj nadoknadi, Partizan gubio sa 2:0, pa pobedio

Novosti online

03. 09. 2023. u 21:56 >> 21:59

FUDBALERI Partizana gostovali su u 6. kolu IMT-u na stadionu Voždovca. Uzbudljiv meč odigran dobili su crno-beli nakon velikog preokreta 3:2.

КАКАВ МЕЧ: Два гола у судијској надокнади, Партизан губио са 2:0, па победио

FK Partizan

Loše je meč počeo po izabranike Igora Duljaja, već od šestog minuta imali su domaći vođstvo. 

Kvinsi Menig izgubio je loptu, usledila je kontra. Aleksandar Jovanović odbranio je inicijalni udarac, na odbitak je natrčao Nikola Vukić koji je sa osam metara poslao loptu u mrežu golmana crno-belih. 

Usledila je inicijativa Partizana. Aranđel Stojković imao je sjajnu priliku, a Miloš Gordić izašao je kao pobednik iz tog duela. Ređale su se prilike, Ksander Severina, Kvinsi Menig, Mateus Saldanja, Aldo Kalulu... Lako su dolazili u priliku da šutiraju, a najbliži golu bio je Menig u samoj završnici prvog polugremena kada je pogodio stativu.

FK Partizan

Na isti način otvorili su crno-beli i drugo poluvreme - totalnom ofanzivom, ali i promašajima. 

Napadao je gost, a domaćin je još jednom u 56. minutu zatresao mrežu. Nikola Kodžić našao se na kraju sjajnog centaršuta. Ostao je zaboravljen od strane odbrane, bez mnogo problema matirao je Jovanovića iz srca šesnaesterca.

Mogao je nešto kasnije Partizan da smanji zaostatak, ali gol Aranđela Stojkovića je poništen zbog ofsajda. Ipak, nadu crno-velima u 70. minutu vraća Mateuš Saldanja koji je odlično iskoristio dubinsku loptu Krisitjana Belića.  

FK Partizan

Ofanziva se isplatila u 90. minutu kada je dosuđen penal za crno-bele. Oboren je Belić, a kazneni udarac izveo je Bibras Natho. 

Inicijativa je nastavljena, a Nikolić je u 95. minutu potpuni preokret crno-belima. Sjajno je šutirao iskosa po desnoj strani za pobedu 3:2. 

IMT - PARTIZAN 2:3 (1:0) (Vukić 6', Kodžić 56' - Saldanja 70', Natho 91', Nikolić 95' ) 

90+5' - Sjajan gol Nikolića. Šutirao je iskosa za vođstvo crno-belih. 

90+4' Nastavio je gostujući tim sa inicijativom, igra se sada isključivo pred golom IMT. 

90' Šest minuta produžen je meč. 

90' Penal za Partizan, oboren je Belić. Fudbalera Partizana nagazio je Glišić. 

87' Velika šansa za Partizan. Saldanja je promašio veliku priliku za izjednačenje. 

78'  Mogao je IMT do trećeg pogotka, ali je Radočaj pogodio prečku. Istrčao je gotovo sa svoje polovine, iskosa je oprobao udarac i pogodio okvir gola crno-belih. 

70' GOL! Fenomenalan dubinski pas Belića, primio je Saldanja loptu grudima, okrenuo se prema golu i lako matirao Gordića

60' Aranđel Stojković upisao se u strelce. Matirao je Gordića. Nakon šuta Saldanje našao se usamljen na drugoj strani, lako je odbitak poslao u mrežu. Ipak, ništa od gola, nakon VAR snimka, ofsajd. 

56' GOL! Nikola Kodžić uvećao je prednost domaćina. Nakon sjajnog centaršuta ostao je usamljen, bez većih problema savladao je Jovanovića. 

46' Inicijativa od starta Partizana. Imao je Kanute priliku za gol, promašio je. 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA 

45+2' Imao je odličnu šansu Kvinsi Menig. Pogodio je nakon udarca iz daljine spoljni deo stative. 

45' Dva minuta produženo je prvo poluvreme. 

39' IMT radi nešto što su "manji" klubovi retko radili kada vode protiv Zvezde ili Partizana. Igraju "traktoristi" presing na polovini rivala. 

36' Nastavlja sa naletima Partizan, najveću priliku imao je Frank Kanute, šutirao je po zemlji tik uz stativu iz prekida, brani Gordić. 

FK Partizan

17' Ofanzivan Partizan nakon primljenog gola, napadaju prevashodno po desnoj strani crno-beli, ali ne uspevaju da preterano ugroze Gordića. 

10' Sjajno je pokušao Aranđel Stojković, a odlično reaguje golman domaćina. 

1' počeo je meč, igra se u odličnoj atmosferi, prvi napad imao je IMT.  

UOČI MEČA 

Partizan u nedelju kao gost igra protiv IMT-a meč šestog kola Superlige, samo nekoliko dana posle eliminicaje iz evrotakmičenja u baražu za Ligu konferencije.

IMT je u prethodnom duelu poražen na gostovanju ekipi TSC minimalnim rezultatom 1:0, a najprijatnije iznenađenje lige sa da čeka crno-bele koji do sada nisu igrali jedni protiv drugih u zvaničnim mečevima. 

REČ TRENERA PARTIZANA - Igor Duljaj: Igramo protiv jedne od najmlađih ekipa u ligi. 

- Nije dobar trenutak. Ispali smo iz Evrope, što naravno nije pohvalno. Igramo protiv jedne od najmlađih ekipa u ligi, jednog od najprijatnijih iznenađenja. Tim koji je dobio Čukarički sa 3:0, a mogli su da uzmu bodove i u Bačkoj Topoli. Sa druge strane, ovo je poslednja utakmica pred pauzu. Drugačija je podloga u odnosu na onu na koju smo mi navikli. Međutim, izuzetno važna utakmica za nas, posebno što smo pre toga imali dva teška gostovanja protiv Vojvodine i Bačke Topole, gde smo odigrali odlične utakmice. Očekujem da ćemo i sutra odigrati onako kako znamo i umemo. Ono što raduje je da ćemo imati podršku navijača. Oni će podići igru igrača na viši nivo, rekao je Duljaj. 

REČ TRENERA IMT - Nebojša Jandrić: Nećemo se baviti njihovim problemima 

- Nastavljamo da radimo u skladu sa svojim mogućnostima. U ekipi je dobra atmosfera i svesni smo da je svaki naredni susret nova šansa za dokazivanje, pogotovu ako se zna da većina igrača nije iskusila šta znači igrati Super ligu. Nikog ne respektujemo, pa makar se zvao Partizan. Utakmici moramo prići jasno sa našom idejom i koncentrisano, a da li će biti dovoljno pokazaće razvoj situacije na terenu. Protivnik ima ozbiljan individualan kvalitet i sa svim problemima kojima su opterećeni, neće nas zavarati. Biće izuzetno motivisani da poprave utisak sa prethodne evropske utakmice i znaju da ih pobeda dovodi na čelo tabele. Nećemo se baviti njihovim problemima, to nas ne interesuje. Bićemo usredsređeni da odgovorimo na svaki njihov nagoveštaj, odnosno moramo naći način kako da pariramo na njihov individualni kvalitet, rekao je Jandrić. 

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (2)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene