"MARAKANA JE ČUDESNA": Novajlija Zvezde sanja da igra Ligu šampiona pred punim stadionom

Novosti online

03. 08. 2023. u 15:49

DOŠAO je Piter Olanjinka sa epitetom velikog pojačanja u Crvenu zvezdu. Odličan je bio na pripremama, na debiju u Superligi Srbije nije uspeo da postigne pogodak. On je govorio o Ligi šampiona i igranju pred punom "Marakanom".

МАРАКАНА ЈЕ ЧУДЕСНА: Новајлија Звезде сања да игра Лигу шампиона пред пуним стадионом

FOTO: M. Vukadinović

Nigerijac je istakao da je stadion "Rajko Mitić" čudesan stadion i da je bilo sjajno igrati protiv Fiorentine i Vojvodine.

- Osećaj nakon mečeva protiv Fiorentine i Vojvodine je neverovatan. Igrati pred navijačima Crvene zvezde je sjajno, uživao sam na terenu. Sve je bilo kako treba. "Marakana" je čudesan stadion, veoma veliki. Volim ogromne stadione, osećam se sjajno kada su prisutni navijači. Neobično je kada nisu uz nas i želimo da ih bude što više na narednim utakmicama. Iako sam nedavno došao u klub, čuo sam da uz Premijum sezonsku ulaznicu navijači mogu da gledaju sve mečeve na "Marakani", čak i u Ligi šampiona. Razgovarao sam sa saigračima u svlačionici i svi smo se složili da je fenomenalno bilo protiv Fiorentine, te želimo da stadion bude uvek ispunjen do poslednjeg mesta - rekao je Olanjinka za klupski sajt.

Napadač crveno-belih je otkrio i ciljeve ekipe u najelitnijem takmičenju.

- Kada je u pitanju Liga šampiona, nemam želju prilikom žreba. Najkvalitetnije klupsko takmičenje u Evropi je velika scena. Moramo da se spremimo za najteže izazove. Naša očekivanja su da dobro otvorimo grupu, da se pokažemo u pozitivnom svetlu i plasiramo u sledeću fazu. U fudbalu se nikad ne zna mnogo unapred, možda opet protiv Intera postignem pogodak. Sanjam to pred punom "Marakanom".

Olanjinka ja na pripremama postigao četiri gola i pokazao sjajnu saradnju sa još jednim novajlijom, Žanom-Filipom Krasoom.

- Dobro se osećam na poziciji centarfora. Volim da igram na bilo kojoj poziciji u napadu. Fokusiran sam na cilj i komunikaciju sa saigračima i trenerima. Upravo oni čine da se osećam sve bolje iz dana u dan. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama. Osećam se odlično uz Krasoa na terenu. Brzo smo postali prijatelji, a usput smo i cimeri. Puno razgovaramo i trudimo se da se što bolje razumemo na terenu. Takođe, pratimo instrukcije stručnog štaba. Mnogo je lako igrati u tandemu sa Krasoom.

Za kraj je govorio i o saradnji sa Barakom Baharom.

- Sjajno je raditi sa trenerom Barakom Baharom. Mnogo je lepo pričati sa njim, jer vam daje samopouzdanje i motiviše vas do krajnjih granica. Profil je trenera sa kakvim volim da radim. Iza nas je neverovatan period i odlične utakmice. Trudimo se da se adaptiramo, da narastemo i da budemo spremni za ovu sezonu i da budemo spremni za Ligu šampiona - zaključio je Olanjinka.

Priliku za prvi gol na zvaničnom meču u crveno-belom dresu imaće u subotu od 20.05 kada Zvezda u 2. kolu Superlige dočekuje kruševački Napredak.

BONUS VIDEO: SLALOM ZA NAJLEPŠI GOL: Bukari za "petardu" Zvezde protiv Vojvodine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024