RIA NOVOSTI: Fudbalski klub Fakel iz Voronježa povodom dolaska grupe Vagner u taj grad podseća na svoj slogan

Novosti online

24. 06. 2023. u 15:59

Fudbalski klub Fakel iz Voronježa zamolio je sve da ne šire paniku zbog dolaska boraca privatne vojne kompanije "Vagner" u taj grad.

РИА НОВОСТИ: Фудбалски клуб Факел из Вороњежа поводом доласка групе Вагнер у тај град подсећа на свој слоган

FOTO: Tanjug/AP

"Nemojte da se zaboravi slogan našeg kluba: 'Nepobedivi smo samo ako smo zajedno", poručili su iz FK Fakel, a prenosi novinska agencija "RIA Novosti".

U saopštenju se dodaje i da se sve aktivnosti u klubu odvijaju normalno, te da će, po ranije utvrđenom planu, pripreme za novu sezonu ekipa početi u ponedeljak, 26. juna.

Podsetimo, u petak uveče u Rostovu na Donu, pomenuta privatna vojna kompanija zauzela je štab Južnog vojnog okruga Ruske Federacije, a deo te paravojne formacije krenuo je pokraj Voronježa, na sever, kroz Lipetsku oblast, sa očiglednim ciljem da se domogne Moskve.


To se dogodilo nakon izjava osnivača "Vagnerovaca", Jevgenija Prigožina, o navodnom raketnim i bombaškim napadima Oružanih snaga Rusije na kampove pomenute privatne vojne kompanije, što su demantovali i Ministarstvo odbrane Rusije i Federalna služba bezbednosti. 


Protiv Prigožina je pokrenut krivični postupak za organizovanje oružane pobune.
Ruski predsednik Vladimir Putin je postupke pobunjenika nazvao zločinačkom avanturom, ubodom nožem u leđa Rusiji i izdajom, do koje je došlo zbog preteranih ambicija i ličnih interesa. 

Podsetimo, na portalu "Novosti", uživo, iz minuta u minut, možete da pratite najnovije vesti iz Rusije, o pobuni "Vagnerovaca", ali i svemu o vojnom sukobu u Ukrajini, i to kada kliknete OVDE.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!