"VELIKA JE ČAST ŠTO SAM DOŠAO U ZVEZDU": Novi golman crveno-belih oduševeljen zbog potpisivanja ugovora

Novosti online

22. 06. 2023. u 16:46

GOL Crvene zvezde od naredne sezone čuvaće Omri Glazer koji je u klub stigao iz Hapoel Ber Ševe i na taj način će zameniti Milana Borjana koji je mnogo dao crveno-belima.

ВЕЛИКА ЈЕ ЧАСТ ШТО САМ ДОШАО У ЗВЕЗДУ: Нови голман црвено-белих одушевељен због потписивања уговора

FOTO: FK Crvena zvezda

Najpre je sportski direktor, Mitar Mrkela, detaljnije predstavio novo pojačanje šampiona Srbije.

- Želeli smo da rešimo pitanje pozicije golmana u ovom prelaznom roku i doveli smo Omrija Glazera iz Hapoel Ber Ševe. On je reprezentativac Izraela i dolazi na predlog Baraka Bahara i njegovog stručnog štaba. Poznaju ga, imaju poverenje u njega i smatraju da će se odlično uklopiti u sve zahteve. Što se tiče drugih pojačanja, ne govorim o imenima, ali mislim da ćemo ovih dana predstaviti još jednog sjajnog igrača - rekao je Mrkela. 

Potom se prisutnima obratio izraelski čuvar mreže koji nije mogao da sakrije oduševljenje zbog dolaska u Crvenu zvezdu.

- Velika čast je za mene što sam u prilici da potpišem za veliki klub kao što je Crvena zvezda. Želim da se dokažem na terenu, svestan sam da je ovo šansa, ali i čast za mene. Svi su me lepo i toplo dočekali, a ja, jedva čekam da se dokažem na terenu - istakao je Glazer.

U Srbiju je došao pun samopouzdanja, željan titula i igranja u Ligi šampiona.

- Dajem sve od sebe, trudim se da budem dobar, i na terenu, i van njega. Imam veliko poštovanje za Zvezdu, poznajem istoriju kluba, a želim da pišem nove stranice iste. Želim da pobeđujem, osvajam titule, igram Ligu šampiona, naravno, i da budem najbolji golman u Srbiji. 

Potom je govorio i o Milanu Borjanu koga će naslediti na golu crveno-belih.

- Borjan je legenda Zvezde, uradio je velike stvari za klub, praktično je postigao sve u srpskom fudbalu, takođe odlično brani i za Kanadu, pokazao se na Svetskom prvenstvu. Ne poznajem ga, ali sam čuo da je dobar čovek, ipak, on je Milan, a ja sam Omri i hoću da pokažem sebe i svoje kvalitete. Ne želim da me gledaju kroz prizmu njega, već kroz ono što ja postignem. 

Kada je stigla ponuda šampiona Srbije, nije razmišljao.

- Bio sam iznenađen, jer nisam radio sa Barakom Baharom dve godine, ali se znamo iz Izraela. Ipak, znao sam da je Zvezda veliki klub i nisam razmišljao o drugim opcijama kada sam dobio poziv. Odmah sam rekao da.

Ovaj 27-godišnjak će u novom klubu nositi dres sa brojem 18.

- Broj 55 je zauzet, taj sam hteo, ali ga Srnić nosi, tako da sam izabrao 18. Volim i taj broj, srećan je u Izraelu i nadam se da će mi doneti uspehe.

O Zvezdi mu je pričao zemljak Idan Vered, bivši fudbaler kluba sa "Marakane".

- Pričao sam sa Idanom Veredom, igrao je u Zvezdi i dobar mi je prijatelj. Rekao mi je sve o Zvezdi, ima samo lepe reči i uspomene.

Glazer poseduje rumunski pasoš, pa se u zemljama Evropske Unije ne bi vodio kao stranac. Uprkos tome nije gledao druge ponude kada je stigla od beogradskog kluba.

- Zvali su me i drugi klubovi, ali čim sam čuo da me traži Zvezda, ništa drugo me nije zanimalo. Znam šta mogu da postignem ovde - velike stvari, to je klub sa istorijom i neverovatnim navijačima. Kad se tako pogleda, nema druge opcije, samo Zvezda.

Otkrio je i da je gledao utakmice sa Makabijem iz Haife u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Gledao sam, i definitivno Zvezda nije imala sreće, s obzirom na primljen gol u poslednjim trenucima meča. S druge strane, velika pobeda Makabija. Međutim, sada Zvezda igra direktno grupnu fazu i želimo da pokažemo kvalitet, koliko smo jak klub i da napravimo velike stvari. 

Za kraj je istakao da je slušao o Bariju, Liveprulu, ali i čuvenom tunelu na stadionu "Rajko Mitić".

- Nisam gledao te utakmice, ali obećavam da hoću. Naravno da sam upoznat sa Zvezdom, ali ono o čemu sam najviše slušao je čuveni tunel na "Marakani". Drugari koji nastupaju za Makabi su mi pričali da je to nešto neverovatno i da takvu buku nisu čuli u životu. Jedva čekam da osetim to - zaključio je Glazer.

Glazer je sa Crvenom zvezdom potpisao trogodišnji ugovor sa opcijom produžetka na još jednu.

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKA ŽURKA NA MARAKANI: Crvena zvezda je (ponovo) šampion Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima