SKANDAL U SPLITU GLEDALI I SRBI: Trener pretučene dece-fudbalera u suzama - "Ukrajinci su ih udarali čime su stigli!"

Novosti online

07. 06. 2023. u 15:22

HRVATSKA javnost, i ne samo ona, zatečena je onime što se dogodilo u Splitu.

СКАНДАЛ У СПЛИТУ ГЛЕДАЛИ И СРБИ: Тренер претучене деце-фудбалера у сузама - Украјинци су их ударали чиме су стигли!

foto arhiva VN

Ovako je o tome čitaoce izvestila redakcija "Sportskih novosti:"

"Proteklog vikenda dogodio se nezapamćen incident na turniru Dalmatinko kup za fudbalere do 14 godina. U polufinalnoj utakmici između sarajevske Sparte i ukrajinskog Šahtjora došlo je do incidenta i velike tuče u kojoj su deblji kraj izvukli fudbaleri Sparte.

Pet dečaka koji igraju za Spartu su zadobili povrede, a danas je njihov trener Amil Šukalo gostovao na televiziji i opisao što se dogodilo:

- Dvojica njihovih igrača su bila na centru, a naš jedan se kretao prema njima kako bi bio u toj zoni. Njihov kapitan se bez bilo kakvog povoda zaleteo na našeg fudbalera i doslovno ga jako odgurnuo te je on pao na pod. Tu su pritrčali naši ostali naši igrači da stanu između njih dvojice, ali onda je krenuo stampedo. Bilo je tu udaranja i saplitanja, a to se u fudbalu događa jer uvek ima tenzija - rekao je Šukalo i dodao kako se sve "zakuvalo" kada su se u sve uključile starije osobe:

- Kako se to događalo pred klupom Šahtjora, utrčali su njihovi treneri i fudbaleri s klupe. Obično treneri ulaze da smire tenzije, ali oni su počeli da udaraju naše dečake, a udarali su ih čime su stigli. Lično sam video trojicu koji su dobili žestoke povrede - na rubu suza je prepričao Šukalo.

Šahtjor je diskvalifikovan, a sve je ovako objasnio Domagoj Bojčić, organizator turnira:

- Da je to bilo samo ponašanje dece, sudije bi to rešile crvenim kartonima i isključenjem iz igre. Međutim, u celokupnu situaciju su se uključili članovi stručnog štaba Šahtjora, oni su s klupe ulazili na teren. Iste su sekunde bili diskvalifikovani. Još jednom bih se izvinio svima koji su to morali da gledaju jer je to za mlade fudbalere bio strašan šok i velik stres - rekao je Bojčić, zaključuju "Sportske novosti".

Učestvovala i Vojvodina, i to odlično

Inače, postojala je mogućnost da pomenuta ukrajinska ekipa igra za titulu protiv jedinog učesnika iz Srbije, Vojvodine, no Novosađani su u drugom polufinalu izgubili od Solina posle 1:1 i izvođenja jedanaesteraca.

U mlađoj, konkurenciji do 13 godina, "Voša" je bila treća u svojoj petočlanoj grupi i nije prošla u četvrtfinale, ali je zato igrala dva finala:

U "U-12" konkurenciji, od 20 klubova su se Novosađani probili u finale u kome su potom poraženi od Olimpije sa 1:0, a u "U-11" konkurenciji je Vojvodina takođe došla do meča za trofej, a izgubili su od Uniona sa 2:1.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi