KLINSMAN ŠOKIRAO SPISKOM: Pozvao igrača u reprezentaciju, a on se nalazi u zatvoru

Tanjug

06. 06. 2023. u 12:11

Selektor fudbalske reprezentacije Južne Koreje Jirgen Klinsman uvrstio je danas u spisak za predstojeće utakmice Son Džun Hoa, koji se gotovo četiri nedelje nalazi u zatvoru u Kini.

КЛИНСМАН ШОКИРАО СПИСКОМ: Позвао играча у репрезентацију, а он се налази у затвору

Rudi Feler i Jirgen Klinsman Foto: EPA

Ho, koji igra za Šandun Tajšan, uhapšen je prošlog meseca na aerodromu u Šangaju, pod sumnjom da je primio mito.

Klinsman je istakao da je važno pružiti podršku ovom igraču.

"Jasno je da smo svi šokirani situacijom. Zaista se nadamo i molimo da bude oslobođen. Ali to nije u našim rukama. On je na spisku u slučaju da se nešto dogodi", rekao je bivši selektor Nemačke i SAD, dodavši da spisak može biti promenjen naredne nedelje.

Fudbaleri Južne Koreje igraće na svom terenu prijateljske utakmice protiv Perua (16. jun) i El Salvadora (20. jun).

Korejski fudbalski savez (KFA) saopštio je da je uprkos posetama Kini prikupljeno malo informacija o prirodi optužbi protiv 31-godišnjeg veziste.

Hongkonški mediji su prošlog meseca izvestili da se optužbe za podmićivanje odnose na navodno nameštanje utakmica, u koje je umešan trener Hao Vej.

Ho je, prema izveštajima kineskih medija, prvi strani fudbaler koji je uhapšen u najnovijem pokušaju vlasti u Pekingu da se obračuna sa nameštanjem utakmica u najvišem rangu takmičenja.

Zbog sumnje na korupciju u Kini je uhapšeno desetak osoba, među kojima je i bivši selektor fudbalske reprezentacije Li Te.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)