ODE MESI, A ZA NJIM I 800.000 NAVIJAČA: PSŽ u neočekivanom problemu

Novosti online

05. 06. 2023. u 22:10

PARI Sen Žermen je opet prvak Francuske, ali sve je to "mlaka" voda u odnosu na ono šta su prebogati katarski vlasnici "svetaca" zamislili pred ovu i pred neke prethodne sezone kada su kupovali klub sa "Parka prinčeva" i kada su ulagali milijarde evra u klub, tim i stručni štab.

ОДЕ МЕСИ, А ЗА ЊИМ И 800.000 НАВИЈАЧА: ПСЖ у неочекиваном проблему

Foto Instagram printscreen/raznatovicanastasija

Pre nekoliko noći, na oproštaju od ove sezone PSŽ je izgubio na svom stadionu od Klermona (2:3), iako su Ramos i Mbape u 16. i 21. minutu bili obezbedili lep kapital. Na kraju, poraz od autsajdera lige i gorak ukus na proslavi titule pred punim stadionom. Bio je ovo ujedno i oproštaj od dvojice svetskih asova, jer su Serhio Ramos i Lionel Mesi najverovatnije odigrali svoje u Pari Sen Žermenu.

Kompletna francuska sportska štampa se osvrnula na Mesijevih poslednjih 90 minuta u dresu PSŽ i njegov mlak oproštaj od navijača sa nekoliko kurtoaznih rečenica. Sa većeg dela tribina čuli su se zvižduci i negodovanje, jer su ga najvatrenije pristalice kluba odavno "uzele na zub" zbog njegovog neprofesionalnog odnosa prema obavezama, pogotov u poslednjoj godini njegovog boravka u Parizu.

Osim što slavni Argentinac odlazi iz Pariza, za njim će i armija naizgled "nevidljivih" pristalica takozvanog novokomponovanog i "naftaškog" stila koji su u ovaj klub doneli bogati šeici iz Katara. Naime, procenjuje se da će odlazak Mesija za značiti da PSŽ gubi čak 800.000 pratilaca na društvenoj mreži "Instagram", možda i na još nekoj popularnoj aplikaciji, ali sigurno je da će se u zvaničnom navijačkom butiku osetiti praznina, jer više niko neće tražiti njegov dres sa brojem 30.

Ipak, za emocije se potrudio Mesijev dojučerašnji saigrač, Brazilac Nejmar. On je, po završetku subotnje utakmice poslao emotivnu poruku Argentincu:

- Brate, nije ispalo onako kaks smo zamislili, ali smo sve pokušali. Proveo sam dve prelepe godine sa tobom. Želim ti svu sreću.

Odgovor Brazilcu

NE bi bilo nikavo čudo i da Nejmar napusti PSŽ i krene Mesijevim stopama. Nedugo posle poruke koju je poslao Mesiju, Argentinac je odgovorio svom brazilskom saigraču.

- Hvala ti, Nei! Uživali smo u zajedničkoj igri. Želim ti sve najbolje. Osim što si sjajan igrač, ti si i dobar čovek - napisao je Mesi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a