NA OVO SU ČEKALI 30 GODINA: Klub sa "najluđim" stadionom ušao u Premijer ligu

Novosti online

27. 05. 2023. u 22:55

FUDBALERI Luton Tauna novi su članovi Premijer lige. U finalu plej-ofa savladali su Koventri siti nakon penala, a posle 120 minuta igre rezultat je bio 1:0.

НА ОВО СУ ЧЕКАЛИ 30 ГОДИНА: Клуб са најлуђим стадионом ушао у Премијер лигу

EPA

Penal seriju Luton je dobio rezultatom 6:5. Luton će prvi put igrati u Premijer ligi, a elitni rang ostrvskog fudbala poslednji put igrali su u sezoni 1991/92.

Zanimljivo je da je Luton klub sa "najluđim" stadionom u Velikoj Britaniji. Posebno će zanimljiv biti gostujućim navijačima.

Da bi navijači stigli do tribine namenjene gostima potrebno je da prođu kroz dvorišta obližnjih kuća, a neretko sa tribina imaju i pogled na kuhinje i dnevne sobe.

Sama utakmica protiv Koventrija imala je sledeći tok:

Luton je do vođstva došao u 23. minutu golom Džordana Klarka, kojem je asistirao Ilajdža Adebajo. U drugom poluvremenu krenula je potpuna ofanziva „nebeskoplavih“. U 66. minutu Koventri dolazi do izjednačenja – Gustavo Hamer pogađa na asistenciju Viktora Đokeresa.

Do isteka 90. minuta nije bilo pogodaka, a u 116. minutu Luton je dao gol. Međutim, pogodak Džoa Tejlora bio je poništen posle konsultacije sa VAR sobom, a razlog je bilo igranje rukom.

Golove za Luton su u penal-seriji postigli Moris, Tejlor, Nakamba, Klark, Beri i spomenuti Pots. Golove za Koventri dali su Goden, Đokeres, Šif, Ekls i Keli, a tragičar je Dabo, koji je promašio penal.

BONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!