PARTIZAN SE NE DA! Pobeđen i Novi Pazar, crno-beli ne odustaju od Lige šampiona

A. I.

08. 05. 2023. u 21:56 >> 21:56

FUDBALERI Partizana su u 34. kolu dočekali Novi Pazar. Slavili su crno-beli 2:0.

ПАРТИЗАН СЕ НЕ ДА! Побеђен и Нови Пазар, црно-бели не одустају од Лиге шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Dugo navijači nisu gledali razigraniji Partizan nego što je to bilo na početku prvog poluvremena. Već u trećem minutu četa Igora Duljaja imala je prednost 1:0 na semaforu.

Dva vezana kornera izveli su domaći fudbaleri, kod drugog je Danilo Pantić odlično proigrao Zlatana Šehovića koji je glavom matirao golmana gostiju.

Igralo se u uvodnih 20 minuta prevashodno na polovini Novog Pazara, u 9. minutu pripretio je i Danilo Pantić, njegov udarac sa preko 25 metara "parnom valjku" doneo je samo korner.

Šehović je minut kasnije probao udarac, bio je izblokiran. Bibras Natho je odlično proigrao Rikarda u 20. minutu Holanđanin je otišao previše iskosa, ali nije uspeo ništa više od toga da uradi.

Iako opasnosti po goste nije bilo do 27 minuta, inicijativa je bila na strani crno-belih. Pogrešio je tada Bogdanovski, Menig je došao do šesnaesterca, a Bibras Natho šutirao kraj gola.

FOTO: M. Vukadinović

Samo minut kasnije Natho majstorski šalje loptu iza leđa odbrane, do nje stiže Kvinsi Menig koji je previše iskosa otiša, te nije mogao da šutira, pokušao je da pronađe Rikarda, bezuspešno doduše.

Fenomenalnu priliku da uvećaju vođstvo imali su domaći igraši u 39. minutu nakon solo prilike Meniga, nanizao je nekoliko protivničkih igrača, namestio se na udarac - prečka!

Lepa prilika za Partizan u 62. minutu, novi korner Danila Pantića pronašao je Zlatana Šehovića, a mladi igrač bio je blokiran u petercu rivala. Minut kasnije lepa akcija, Natho je proigrao Rikarda, šutirao je na gol, a brani Slavković.

FOTO: M. Vukadinović

Mladi fudbaler Partizana Janko Jevremović na tacni je poslao loptu do Fusenija Dijabatea, a on je nesebično proigrao Rikarda Gomeša kojem nije bilo teško da pogodi nebranjenu mrežu, do kraja meča nije bilo značajnih uzbuđenja.

PARTIZAN - NOVI PAZAR 2:0 (1:0) (Šehović 3', Rikardo 82')

90' Tri minuta produžen je meč u Humskoj.

87' Faulirao je Milan Joksimović Kolorada, dobio je žuti karton.

82' GOL! Prelep pas Jevremovića, pronašao je Dijabatea, a on proigrava Rikarda kojem nije bilo teško da pogodi nebranjeni gol.

M. Vukadinović

80' Ritam igre splasnuo je u potpunosti, sporadično pokušavaju oba tima da dođu do prilike , bezuspešno.

65' Janko Jevremović je na teren ušao umesto Kvinsija Meniga.

62' Sada je Natho odlično proigrao Rikarda, nova prilika za mladog Lepo je reagovao golman gostiju.

60' Nakon kornera Danila Pantića odlično je zahvatio loptu Šehović, blokiran je u petercu.

54' - Kristijan Belić oštro je startovao na Bojicu Nikčevića, dobio je žuti karton fudbaler Partizana. 

46'  Nastavljen je meč.

M. Vukadinović

Fudbaleri Partizana odali počast žrtvama pucnjave u Beogradu i Mladenovcu

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45' Minut je produženo prvo poluvreme

39' Raspoložen je za igru Kvinsi Menig, promešao je odbranu pazara, raspalio po lopti, snažan pokušaj, prečka.

37'  Pokušao je Danilo Pantić da pripreti iskosa, ali ga je zaustavio Joksimović.

28'  Natho potom odlično proigrava Meniga, Holanđanin je uspeo da pobegne golmanu, pobegao je međutim previše iskosa, centrirao je potom do Rikarda, nije to najbolje uradio.

27' Menig je proigrao Natha, ponovo je imao priliku po levoj strani, Izraelac je oprobao šut sa ivice šesnaesterca, daleko preko gola.

FOTO: M. Vukadinović

25' Znatno je spao ritam igre.

16' Nikčević je pokušao da pripreti, nije na najbolji način to učinio. Bio je to prvi napad gostiju.

13' Najviše problema po levoj strani zadaje Partizan Novom Pazaru, Menig često ima prostora da ubaci loptu u šesnaesterac.

9' Gotovo konstantno igra se na polovini Pazara. Sada je iz velike udaljenosti Pantić oprobao udarac, korner.

6' Pomalo neoprezno je Danilo Pantić zakačio kopačkom u glavu Kristijana Belića, vezista domaćih završio je na zemlji, ukazana mu je pomoć.

5' Odličan početak Partizana, još jednom je pretio Šehović, odbranili su se gosti, Natho je pokušao "makazice", nisu prošle.

3' GOL! Partizan vodi, nakon kornera Šehović je zatresao mrežu Slavkovića.

1' Utakmica je počela.

Minutom ćutanja žrtvama stradalim u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u Mladenovcu počeo je meč u Humskoj.

UOČI MEČA

Partizan je na petoj poziciji sa 61. bodom na tabeli, 11 više od Novog Pazara koji je poziciju ispod.

Partizan - Novi Pazar

Stadion u Humskoj

Sudija: Nikola Radaković

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Filipović, Ilić, Vujačić, Šehović – Belić, Natho – Dijabate, Pantić, Menig – Rikardo.

NOVI PAZAR (4-5-1): Slavković – Bogdanovski, Rubežić, Kurdić, Joksimović – Momčilović, Kiković, Nikčević, Đuričković, Ergelaš - Gavrić.

U jesenjem delu sezone Novi Pazar je slavio 1:0, identičnim rezultatom na proleće slavio je Partizan.

Zbog žutih kartona neće igrati Nemanja Jović, Slobodan Urošević i Siniša Saničanin, pod znakom pitanja je nastup Kvinsija Meniga koji je duže bio povređen, a u subotu je Samed Baždar obnovio povredu zgloba.

Partizan je u prošlom kolu pobedio drugoplasirani TSC u Bačkoj Topoli, a pre toga je odigrao 0:0 protiv Crvene zvezde.

REČ TRENERA PARTIZANA - Duljaj: Mnogo bivših igrača je za nas bilo kobno

- Utakmica za Novi Pazar dolazi u nezgodnom trenutku, imaju petog trenera u sezoni i sigurno igračima nije lako da se uklope u novi sistem. Na drugoj strani, u njihovom timu ima nekoliko naših bivših igrača, tu su Momčilović i Stanojlović i sigurno je da će oni biti motivisani da se dokažu. Mnogo bivših igrača je po nas bilo kobno. Ono što je važno je da moji igrači posle utakmice protiv TSC-a nisu poleteli, čvrsto stoje na zemlji, odlično treniraju - istakao je Igor Duljaj.

REČ TRENERA NOVOG PAZARA: Berber: Partizan se vratio u formu

- Nećemo se predati već ćemo proveriti granice maksimuma. Videćemo kakva je situacija i koliko se na neke može računati u narednom prvenstvu. To je prevashodni cilj, kao i da se ne brukamo, iako nas stvarno čekaju snažni rivali. Što se Partizana tiče, izašao je iz duge rezultatske krize. Ne bih voleo da i protiv nas nastave da igraju dobro. Glavni aduti crno-belih, da ih sada ne izdvajam, dolaze do izražaja. Vratili su se u pređašnji ritam i formu. Ne smemo da im dozvolimo da igraju. Verujem da neće da dođu do izražaja koliko na prethodnim utakmicama. Probaćemo da pružimo adekvatan otpor. Ako uzmemo bod, bilo bi odlično, a još ako možemo pobedimo. To je 90 minuta, nikad se ne zna šta može da se desi - zaključio je Davor Berber.

VONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)