SUZE DEJANA SAVIĆEVIĆA: Legendarni fudbaler skrhkan zbog smrti prijatelja i saradnika

V.K.

19. 04. 2023. u 22:00

U Kući fudbala u Podgorici.održana je komemoracija povodom smrti potpredsednika FSCG Vladana Vučelića. Događaju je prisustvovala rodbina, kao i čelnici i zaposleni u Fudbalskom savezu Crne Gore, ali i mnogobrojni Vladanovi prijatelji i fudbalski radnici.

СУЗЕ ДЕЈАНА САВИЋЕВИЋА: Легендарни фудбалер скрхкан због смрти пријатеља и сарадника

FOTO: AP

Od Vučelića se dirljiv rečima oprostio predsednik FSCG Dejan Savićević.

-O Vladanovoj profesionalnoj karijeri i dostignućima moglo bi da se priča dugo i naširoko. Zato ću ovu priliku iskoristiti da govorim o Vladanu kao čoveku fudbala, saradniku i prijatelju. Vladan Vučelić bio je oslonac i podrška ne samo svojoj porodici već i svim svojim prijateljima, saradnicima ali i ljudima koje je poznavao. Trudeći se da bude na raspolaganju svima iz svog okruženja, znao je da pravim rečima učini da sve nedaće ostanu po strani, da svi problemi nestanu a život nastavi normalnim tokom. Nesebičan u pružanju podrške, u želji da pomogne svima kojima je pomoć potrebna, često je znao da zanemari svoje potrebe i zaboravi svoje probleme. Vladanu je kolektivno dobro uvek bilo ispred ličnog, a takvi ljudi se retko sreću u današnje vreme. Kao takav ostaće upamćen kod svih onih koji su imali privilegiju da budu deo njegovog okruženja, njegovi saradnici, drugovi i prijatelji, kazao je Savićević.

Vučelić se od 2002. do 2007. godine nalazio na čelu FK Budućnost, a do posljednjeg dana bio je na čelu Udruženja klubova FSCG - Centar, nekadašnje Srednje regije.

,Od prvog dana volonterskog angažmana u Savezu, sada već daleke 2001. godine, uložio je celog sebe i maksimalno se posvetio ostvarenju svih ciljeva fudbalske organizacije. Uključen u sve procese, pratio je sva dešavanja, imao je stav i odigrao ključnu ulogu u mnogim procesima koji su se odvijali u našem savezu od početka njegovog samostalnog funkcionisanja. Njegovo iskustvo, uz neverovatnu oštroumnost, bili su nam od izuzetne pomoći na početku rada saveza, ali i kasnije, pogotovo tokom vremena u kojem smo se suočavali sa različitim kriznim sutuacijama. Kao predsednik moram da naglasim da Fudbalski savez ne bi bio to što je danas da Vladan Vučelić nije bio sa nama od prvog dana, ne štedeći ni sebe ni svoje vreme da pomogne razvoj fudbala u Crnoj Gori. Dao je nemerljiv dopirnos razvoju saveza tokom prethodnih 20 godina, svim našim aktivnostima i stremljenjima da ostvarimo zacrtane ciljeve. Fudbalska porodica će mu na tome biti uvek neizmerno zahvalna, naglasio je Savićević.

Predsednik FSCG podlegao.je emocijama i sa suzama je završio.oprostajni govor od svog saborca i prijatelja.

-Vladane, hvala ti na beskrajnoj iskrenosti i direktnosti u našem drugogodišnjem odnosu. Hvala ti za svaki razgovor koji smo imali, za svaku kritiku i sugestiju, za svaki mudri savet kojim si mi i pomogao da donesem ispravne i najbolje, u velikom broju slučajeva izuzetno teške odluke. Posebno ti hvala na ogromnom trudu i naporu koji si tokom svih ovih godina, pored ogromnog broja obaveza koje si imao obavljajući važne poslove, uložio da zajedničkim snagama učinimo dobre stvari za igru koju obojica volimo svim srcem. Neizmerno hvala, dragi Vladane, za više od 20 godina prijateljstva - za mene ćeš uvek biti sinonim za pravog i iskrenog prijatelja koji će mi mnogo nedostajati u vremenu koje dolazi, rekao je vidno potrešeni Savićević.

Od Vučelića se oprostio i generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac, potpredsednik Udruženja klubova FSCG - Centar Blažo Šaranović, kao i izvršni direktor FK Budućnost Novak Novaković.Vladan Vučelić preminuo je u nedelju u 60. godini, a sahranjen je danas u Podgorici.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PARTIZAN SE OGLASIO O POVREĐENIM IGRAČIMA: Evo kakvo je stanje sa Jovanovićem i Saldanjom