PSIHOLOŠKI RAT, PA MOMENAT ZA ISTORIJU: Ovakav penal, kao što je bio na meču Spartak - Crvena zvezda, ne viđa se često (VIDEO)

Novosti online

05. 04. 2023. u 19:53 >> 20:29

SPARTAK i Crvena zvezda su se sastali u 29. kolu Mocart bet Superlige Srbije, a tu utakmicu obeležio je i vrlo zanimljiv detalj pri rezultatu 1:1.

ПСИХОЛОШКИ РАТ, ПА МОМЕНАТ ЗА ИСТОРИЈУ: Овакав пенал, као што је био на мечу Спартак - Црвена звезда, не виђа се често (ВИДЕО)

Screenshot / TV Arena sport

Naime, nakon što je posle 20-ak minuta igre dosuđen penal za srpskog šampiona, loptu je na belu tačku namestio i, koji trenutak kasnije ka njoj krenuo, Aleksandar Katai.

A dok se Zvezdina "desetka" spremala da izvede najstrožu kaznu, crnogorski čuvar mreže Mišo Dubljanić, koji se nalazio među stativama Subotičanima, počeo je "psihološki rat" - pokazivao je desnom rukom Kataiju gde da šutne.

Golman se i bacio u desnu stranu, lopta je otišla na onu drugu jer Katai nije naseo na ovaj trik, no - moralo je sve da se ponovi, jer je Bukari prerano ušao u šesnaesterac domaćih...

I prilikom drugog izvođenja penala desio se isti psihološki "trik" golmana Spartaka, koji se potom bacio u suprotnu, levu stranu. Lopta je i tada otišla baš tamo, no, i drugi put je Katai uspeo da zatrese mrežu (i uđe u Zvezdinu istoriju, o čemu nešto više možete pročitati ispod snimka ove dve situacije).

 

Podsetimo, prenos utakmice Spartak - Crvena zvezda možete uživo da pratite uz portal "Novosti".

Aleksandar Katai - 100 golova "Magika" za Zvezdu (plus jedan, i to kakav!)


Gol iz penala u Subotici bio je jubilarni, stoti, koji je "Katai Magiko" dao za Zvezdu. A do učinka od 100 pogodaka na takmičarskim utakmicama stigao je na 189 takmičarskih nastupa u crveno-belom dresu. Prvi gol u Zvezdi postigao je 29. novembra 2014. godine u trijumfu nad OFK Beogradom (2:1), a u oba mandata "terorisao" je protivničke golmane i pokazao zbog čega je miljenik crveno-bele publike. Katai se, računajući takmičarske mečeve, trenutno nalazi na devetom mestu večnih strelaca, a prvi ispred njega je - Rajko Mitić (109). 
 

Aleksandar Katai postiže 100. gol za Crvenu zvezdu, na gostovanju Spartaku u Subotici / FOTO: FK Crvena zvezda


Računajući i prijateljske utakmice, Katai je na 225 susreta u Zvezdi postigao 112 golova.
 
U Zvezdinom dresu osvojio je tri šampionske titule, dva Kupa Srbije, kao i dve duple krune.

Ulazak u istoriju, u "klub 100", Aleksandar Katai je proslavio sjajnim pogotkom u finišu meča, kada je iz majstorski izvedenog slobodnog udarca uvećao prednost branioca trona:

 

Tabela Mocart bet Superlige Srbije u fudbalu

Bonus video: PROSLAVIO SE U HUMSKOJ - Ponikao u Zvezdi, pa branio zicer(e) Partizanu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)