MESI SVE DALJE OD PARIZA: PSŽ hoće da za četvrtinu smanji platu sedmostrukom osvajaču Zlatne lopte

Lionel Mesi je sve dalje od ostanka u Pari Sen Žermenu. Usmeno obećanje koje je Leov otac Horhe dao u novembru usred Svetskog prevenstva predsedniku kluba Naseru al Helaifiju, da će njegov sin produžiti ugovor na bar još godinu dana, izgleda da više ne važi. Francuski "L'Ekip" kaže da je između Mesija i PSŽ "razvod na vidiku". Nudi mu se, između ostalog, plata manja za četvrtinu, što mu trenutno uopšte ne odgovara.

МЕСИ СВЕ ДАЉЕ ОД ПАРИЗА: ПСЖ хоће да за четвртину смањи плату седмоструком освајачу Златне лопте

FOTO: AP

Kada je dolazio u Pariz, utvrđena su mu primanja od 30 miliona evra bruto za prvu godinu, a zatim 40,5 za drugu i, isto toliko, za eventualnu treću, ukoliko bude iskoristio klauzulu iz ugovora. Pritisnuti obavezama iz finasijskog fer-pleja, vlasnici pariskog prvoligaša sada mu predlažu smanjenje plate koja bi, prema procenama, za treću godinu ugovora mogla da iznosi "samo" 30,3 miliona. Umesto 110 miliona ukupno, Mesi bi, tako, primio 10 miliona manje.

- Poslednjih sedmica pregovori nisu totalno prekinuti, ali s obe strane daje se sve manje izgleda da uspeju – prenosi "L'Ekip".

Osim novca, u međuvremenu se pojavila i pojačana želja Barse da ga primi nazad u svoje redove, a dobro je poznato koliko Mesiju i njegovoj porodici znači ovaj grad, mada se finansijska konstrukcija vema teško zatvara. Konačno, kap koja bi mogla da prelije čašu su učestali zvižduci na Parku Prinčeva koji se u poslednje vreme čuju na račun sedmostrukog osvajača Zlatne lopte. Ponovo su "intonirani" posle poraza od Olimpika iz Liona u nedelju, kod kuće. Takvom fudbaleru sigurno ne imponuje da igra tamo gde ga, očigledno, jedan deo navijača, razočaranih lošim rezultatima, ne želi.  

Hemije i fluida, izgleda, više nema. To najbolje pokazuje jedan od komentara s aluzijama na naslov u "Ekipu" koji kaže da je "za razvod prvo potrebno da se sklopi brak".

ZA 600 MILIONA U AL HILALU?

LEO bi lako karijeru mogao da nastavi u Saudijskoj Arabiji. Pročulo se da mu je klub Al Hilal ponudio čak 300 miliona bruto za godišnji ugovor. To je daleko više od 200 miliona koji je konkurentski Al Nasr izdvojio za dve i po godine ugovora koji je potipsao s Ronaldom. Ali, Mesi hoće 600 miliona! Za tu astronomsku sumu bi fudbaler, koji u junu puni 36 godina, verovatno trebalo da odigra dve godine... Ostaje da se čuje šta vlasnici Al Hilala misle o tome.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024