NA TRENINZIMA PARTIZANA OD JUČE NOVO LICE: Portugalac Fidalgo pomaže Duljaju

M. Blažić

06. 03. 2023. u 13:37

PREUZEO je Igor Duljaj komande "valjka" svega tri dana pre večitog derbija i već na svetkovini srpskog fudbala najavio rešenost da uvede novine i razdrma ekipu čiji je nivo samopouzdanja poslednjih nedelja na minimumu. Namera mladog stručnjaka da iskoristi priliku koja se ne pruža često u trenerskoj karijeri ogleda se i u podatku da je nesvojstveno njegovim prethodnicima odlučio da u stručni štab uključi saradnika iz inostranstva, konkretno iz Portugalije, koji bi trebalo da bude zadužen prvenstveno za analitiku.

НА ТРЕНИНЗИМА ПАРТИЗАНА ОД ЈУЧЕ НОВО ЛИЦЕ: Португалац Фидалго помаже Дуљају

FOTO: FK Partizan

Mladi, 30-godišnji Bruno Fidalgo je u nedelju doputovao u Beograd, a već dan kasnije se stavio crno-belima na raspolaganje, na prvom treningu odrađenom u sportskom centru crno-belih "Zemunelu". Portugalac je poprilično nepoznat ovdašnjoj fudbalskoj javnosti, što je i normalno s obzirom na to da u domovini nije radio u klubovima sa top nivoa.

Posle nekoliko godina rada u mlađim kategorijama ili skauting službi Kovilje i Monkorva Fidalgo je u leto 2019. dočekao priliku karijere kada je uvršten u stručni štab Iva Vieire u Vitoriji Gimaraeš. Ekipa je sezonu završila na sedmom mestu, ali je ipak došlo do raskida saradnje sa šefom struke, pa je Vieira napustio klub, a Fidalgo je raspoređen na drugo radno mesto, u skauting službu B tima Gimaraeša. Jedini samostalni posao u svojstvu šefa struke Bruno Fidalgo je imao u nižerazrednom Louresu gde je proveo osam meseci, od jula 2021. do marta 2022.

Partizan je kroz istoriju na klupi imao pet inostranih stručnjaka od čega su po dvojica bili Mađari (Špic i Kaločaj), dvojica Nemci (Mateus i Reber), a poslednji strateg sa inostranim pasošem bio je Izraelac Avram Grant u drugoj polovini sezone 2011/2012.

Fidalgo će se na klupi Partizana uz Igora Duljaja pojaviti već sutra u Humskoj kada crno-beli od 18.30 časova dočekuju Kolubaru.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IGRAĆE U TREĆEM RANGU I U LIGI EVROPE?! Neverovatna situacija koja je zbunila i čelnike UEFA