KAKAV LET DO POBEDE: Srpski centarfor konačno obradovao svoje navijače, i to protiv sedmostrukog prvaka Evrope

N. I.

05. 03. 2023. u 15:54

PREPUN stadion "Artemio Franki" u Firenci je video svašta u subotu uveče. U goste je stigao veliki i favorizovani Milan, ali se na terenu za sve pitala ekipa koju vodi trener Vićenco Italijano. Na kraju pobeda domaćina od 2:1 uz vrhunsku partiju Luke Jovića koji je u 86. minutu pogotkom za 2:0 zapečatio sudbinu moćnog sastava iz Milana u kojem su bili asovi poput Žirua, Ibrahimovića i Rebića.

КАКАВ ЛЕТ ДО ПОБЕДЕ: Српски центарфор коначно обрадовао своје навијаче, и то против седмоструког првака Европе

FOTO: EPA

Luka Jović je konačno pokazao klasu i kompletna italijanska sportska štampa veliča partiju reprezentativca Srbije koji ove sezone mnogo bolje igra u mečevima Lige konferencije, nego u Seriji A. Jer, pogodak protoiv "roso-nera" je bio Jovićev tek četvrti gol ove sezone u domaćem šampionatu u kojem Fiorentina trenutno zauzima 12. poziciju i posle 25 kola ima osam pobeda, sedam remija i čak deset poraza. Kadar iz finiša utakmice je bio zaista poseban. Jović je u igru ušao tek u 80. minutu, zamenio je na terenu Brazilca Artura Kabrala i samo šest minuta mu je trebalo da se upiše u strelce. Posle centaršuta Doda s desne strane, Jović je "zaplivao" kroz vazduh i glavom savladao nemoćnog Manjana.

Precizni statističari na Apeninima su izvukli jedan podatak koji možda najviše prija Luki Joviću i navijačima iz Firence, ali je u suštini trivija koja možda može dodatno da motiviše našeg asa da i u Seriji A pokaže klasu koja ga je posle neslavne epizode u Real Madridu preporučila baš "violi". Naime, Jović je protiv Milana postigao 11. gol u sezoni u svim takmičenjima, četvrti u Seriji A, ali je pet puta mrežu pogađao glavom koliko i vodeći strelac u Italiji, napadač Napolija Viktor Osimen. Nigerijac, međutim, ima mnogo veću minitažu od srpskog igrača.

VLAHOVIĆ LIDER SRBA

LUKA Jović je sa četiri pogotka među prosečnim strelcima pod našom zastavom u Seriji A ove sezone. Kolo vodi Dušan Vlahović u dresu Juventusa koji je do sada postigao osam golova. Četiri gola, kao i Jović, postigao je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija. Vlahovićev saigrač iz Juventusa, Filip Kostić, dao je do sada dva gola.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)