DULJAJ SE NE PREDAJE PRED DERBI: Nećemo izaći sa belom zastavom, verujem u momke

Novosti online

02. 03. 2023. u 12:43

Trener Partizana Igor Duljaj debitovaće na klupi crno-belih u petak od 19 časova i to ni manje ni više nego na 169. večitom derbiju.

ДУЉАЈ СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ ПРЕД ДЕРБИ: Нећемо изаћи са белом заставом, верујем у момке

FOTO: M. Vukadinović

Doskorašnji strateg Teleoptika je otkrio kako su izgledali prvi dani na mestu šefa struke. 

- I sami znate da se sve brzo dogodilo. Odradio sam dva treninga sa prvim timom. Olakšavajuća okolnost je što sam bio par godina sa prvim timom, znam svakoga. Što se tiče meča, znamo da će biti teško. Kažu "nemaš šta da izgubiš", ja se ne bih složio, može mnogo da se izgubi i mnogo da se dobije. Crvena zvezda je tim za poštovanje, ali verujem u svoju ekipu. Šok-terapija nekada deluje, nekada ne, sve će se pokazati. Daleko od toga da dižemo belu zastavu. Oni su lideri, a mi idemo da pokažemo šta znamo. Partizan je pokazao u više navrata da zna da igra fudbal, da se nosi sa jakim protivnicima.

- Veoma je teško za dva dana nešto promeniti, pričam najiskrenije. Utakmica kao utakmica, mislim da njima ne treba mnogo da se priča, oni su svesni šta meč donosi. Sve što im ja kažem može da im pomogne, ali i odmogne. Oni su zreli momci, dugo su u Partizanu, verujem u njih i važno je poverenje između trenera i ekipe. 

Potom je govorio o samom meču u petak. 

- Igraćemo isto, veoma je teško nešto promeniti u dva dana. Moguće su neke korekcije, a opet derbi je specifičan, tu dosta igra naboj, emocije i zaboravi se na taktiku ponekad. Biće mnogo borbe, a ono što je najvažnije jeste da svaki igrač kada se pogleda u ogledalo zna da je dao sve od sebe - Odličan tim. Imaju mladog trenera koji zna šta hoće, igraju na svom terenu i s te strane su u povoljnijem položaju. Ono što mogu da obećam jeste da ću preneti svoju energiju na igrače, da kad izađu na teren ne budu u podređenom položaju. Da kada sudija da znak, mi krenemo agresivno od prvog trenutka - istakao je Duljaj. 

Dobio je pitanje o sudijama večitog derbija. 

- Sudija? Fudbal i sport bi trebalo da budu ogledalo društva. Neću komentarisati suđenje, svi smo mi ljudi i svi grešimo. Od mene nećete čuti komentare o suđenju, niti želim da vršim pritisak, niti je moja priroda da skačem i vrištim - rekao je Duljaj.

BONUS VIDEO: "AKO JE TO REKAO, TO JE SRAMOTA" Gordan Petrić zbunjen potezom svog igrača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)