TOKOM 22 KOLA SUPERLIGE PROMENJENO 18 TRENERA: Samo petorica preživela "vrtešku"

S.RAJIĆ

20. 02. 2023. u 18:13

UŽARENA klupa u Superligi Srbije, ni ove sezone se ne hladi. Fraza "menjali trenere kao čarape", može komotno da se upotrebi i u 2022/2023, jer u odigranih 22. rundi fudbalskog šampionata, promenjeno je 18 šefova struke, što daje prosek da je skoro u svakom kolu makar jedno novo lice predvodilo timove. Proteklog vikenda, Napredak se rastao sa Dušanom Đorđevićem, i to je prva prolećna smena.

ТОКОМ 22 КОЛА СУПЕРЛИГЕ ПРОМЕЊЕНО 18 ТРЕНЕРА: Само петорица преживела вртешку

FOTO: M. Vukadinović

Ringišpil je zavrteo Radnik iz Sudrulice, a tražeći dobitnu formulu, promenio je čak pet stratega. Ko se seća još 20. jula i Aleksandra Linte, koji je svoju misiju završio već posle drugog kola. Posle njega "fenjeraša" su u prvenstvu vodili još i Dragan Radojčić, Dragan Perišić, Simo Krunić i Slavoljub Đorđević (privremena rešenja bili su Nikola Stojanović i Sekula Rašiovan).

Linta je zasad jedini trener koji je dobio otkaz u dva kluba ove sezone. Nakon neuspešne epizode u timu sa juga zemlje, nije dugo potrajao ni u Mladosti GAT, pošto je imao seriju poraza od 5. do 13. kola.

I naša dva najveća kluba promenila su trenere i to veoma rano. Ilija Stolica je potrajao pet prvenstvenih mečeva, pre nego što su crno-beli imenovali Gordana Petrića. A pred osmu rundu, Dejan Stanković, nakon eliminacije Crvene zvezde iz poslednje runde kvalifikacija za Lige šampiona od Makabija Haife, odlaskom je otvorio prostor za Miloša Milojevića.

Kada se sve zbroji, samo pet klubova od 16, ostali su sa istim strategom, sa kojim su i započeli takmičenje: Čukarički (Dušan Kerkez), Vojvodina (Milan Rastavac), Mladost Lučani (Dragiša Žunić), Radnički Kragujevac (Nikola Joksimović), TSC (Žarko Lazetić). Kormilar tima iz Bačke Topole, Lazetić, trenutno ima i najduži staž u kontinuitetu od svih trenera sa tek jednom godinom i dva meseca. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna