RIKARDO USKORO PONOVO PRESTIŽE BENA: Napadač Partizana nastavlja da nemilosrdno rešeta mreže rivala

M. Blažić

20. 02. 2023. u 22:04

OBORIO je Rikardo Gomeš u poslednjih godinu dana brojne rekorde u dresu Partizana na planu individualnog golgeterskog učinka i po svoj prilici ne planira da stane dok ih sve ne bude imao u vlasništvu. Dva precizna hica u Subotici, obezbedila su Partizanu tri boda za mirnu pripremu revanša sa Šerifom, a internacionalca sa Zelenortskih ostrva dodatno primakla rekordu koji drži El Fardu Ben po broju postignutih golova u Superligi. Doskorašnji napadač Crvene zvezde je bio precizan 65 puta na 132 utakmice, dok je Rikardo sa dva gola protiv Spartaka stigao do 62 gola, ali na samo 74 odigrana ligaška meča.

РИКАРДО УСКОРО ПОНОВО ПРЕСТИЖЕ БЕНА: Нападач Партизана наставља да немилосрдно решета мреже ривала

FOTO: FK Partizan

Kada su u pitanju dostignuća na međunarodnoj sceni tu mu nema ravnog, kako u Partizanu, tako i među aktivnim strancima, ali i kroz istoriju od momenta kada su na srpske terene kročili fudbaleri "iz uvoza". Interesantno je da je devetka crno-belih sa klubom za dve i po sezone odigrala 17 dvomeča na međunarodnoj sceni i da su mu se "provukla" samo tri rivala kojima nije uspeo da zatrese mrežu. U prvoj sezoni je to bio litvanski Trakai, prošle sezone je "postio" protiv belgijskog Genta i estonske Flore, dok se ove sezone njegovo ime našlo na listi strelaca protiv svih šest rivala - AEK iz Larnake, Hamruna, Slovacka, Kelna, Nice i prošle nedelje u prvom meču plej-ofa Lige konferencije na gostovanju Šerifu.

- Svi ti rekordi mnogo znače, čine me srećnim i ponosnim, ali ništa od toga ne bi bilo moguće da nije bilo pomoći saigrača jer fudbal je kolektivni sport. Uvek sam gladan golova i stalno težim boljim ostvarenjima i nadam se da će se učinak dodatno povećavati iz kola u kolo, iz utakmice - rekao je Rikardo za "Novosti" posle utakmice u Moldaviji, da bi samo četiri dana kasnije Spartaku "isporučio" još dva gola.

Pozitivan rezultat iz "prvog poluvremena" dvomeča sa Šerifom daje crno-belima realnu nadu da bi u četvrtak moglo da se overi drugo uzastopno učešće u osmini finala Lige konferencije. Rikardo veruje da će saigrači i on imati značajnu podršku sa tribina u Humskoj.

- Hajde da nastavimo niz, ali pre svega timskom igrom da ispoštujemo sve zadatke koje će nam šef dati posle video analize. Koliko sam upoznat, ovo je tek treća pobeda srpskih klubova na evropskim gostovanjima u prolećnom delu od 1992. godine i sva tri puta to je bio Partizan. Poštujemo protivnika, biće teška utakmica, ali se nadamo da će naši navijači doći na stadion da još jednom zajedno ispišemo istoriju. Potrebni su nam, njihova energija su naša krila - zaključila je Partizanova mašina za golove.

SAMO GAT-U MIRNA MREŽA

OD dolaska u Srbiju u leto 2018. Rikardo Gomeš je u Superligi vojevao protiv 24 kluba i protiv 23 je pogodio mrežu bar jednom. Jedini klub koji može da se pohvali da protiv njega Rikardo nije obavio posao je Mladost GAT. Najredovnije mušterije napadača sa Zelenortskih ostrva su Mladost iz Lučana i Proletera čije golmane je savladao po šest puta.

RIKARDOVIH 20 U EVROPI

2018/2019.

Rudar Pljevlja 3:0, 3:0 2

Trakaj 1:0, 1:1 0

Nordsjeland 3:2, 2:1 1

Bešiktaš 1:1, 0:3 1

2021/2022.

Dunajska Streda 1:0, 2:0 1

Soči 2:2, 1:1 1

Santa Klara 2:0, 1:2 1

Gent 0:1, 1:1 0

Flora 2:0, 0:1 0

Anortozis 2:0, 1:1 1

Sparta P. 1:0, 2:1 2

Fejenord 2:5, 1:3 1

2022/2023.

AEK Larnaka 2:2, 1:2 2

Hamrun 4:1, 3:3 3

Slovacko 3:3, 1:1 1

Keln 1:0, 2:0 1

Nica 1:1, 2:1 1

Šerif 1:0, ? 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda