STIŽE ADUT IZ ITALIJE! "Orlovi" se pojačavaju pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu

Novosti online

16. 02. 2023. u 18:55

FUDBALSKA reprezentacija Srbije uskoro počier kvalifikacije za Prvenstvo Evrope, a "orlovi" se nalaze u grupi sa Litvanijom, Bugarskom, Crnom Gorom i Mađarskom. Selektor Dragan Stojković Piksi uveliko sprema plan i program za start u ovim kvalifikacijama, 24. marta kada Srbija u Beogradu dočekuje Litvaniju. Kako stvari trenutno stoje na prvom Piksijevom spisku pred početak pohoda ka Prvenstvu Evrope 2024. godine u nemačkoj moglo bi da se nađe i jedno novo ime.

СТИЖЕ АДУТ ИЗ ИТАЛИЈЕ! Орлови се појачавају пред почетак квалификација за Европско првенство у фудбалу

FOTO: M. Vukadinović

U pitanju je 20-godišnji ofanzifni vezista Lazar Samardžić koji trenutno nosi dres italijanskog Udinezea.

Podsetimo, Samardžić je do sada igrao za sve mlađe selekcije Nemačke (rođen je 2002. godine u Berlinu) i trebalo bi što pre da se odlučio, da li prihvata poziv selektora Stojkovića.

Sa njim su Piksi, ali i direktor našeg "A" tima Stevan Stojanović obavili razgovor pre nekoliko nedelja u Italiji.

Lazar Samardžić / FOTO: Tanjug/AP

Poslednji rok za prijave fudbalera u sedište FIFA je 10. mart. Inače, Samardžić će 24. marta napuniti 21 godinu.

Vreme polako curi, utakmice se bliže. Krajni rok za izjašnjavanje Samardžića je oko 10. marta, kada u UEFA treba da bude prosleđen spisak igrača iz stranih ekipa na koje se računa za utakmice sa Litvanijom i Crnom Gorom.

Inače, Samardžić je nastavio da igra odlično u Udinama i već se na Apeninskom poluostrvu pominje da je na meti Napolija, koji hoće da ga angažuje za sledeću sezonu. U ovoj je u crno-belom dresu momak rođen 2002. godine odigrao 23 utakmice, postigao je četiri gola i imao dve asistencije. Za mladu selekciju Nemačke ima pet mečeva u kojima je dva puta bio strelac.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici