ZVEZDA PREGAZILA VOŽDOVAC! Crveno-bela rapsodija na krovu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

11. 02. 2023. u 13:38 >> 15:00

FUDBALERI Crvene zvezde pregazili su Voždovac sa 6:0 kao gosti i tako su se iskupili za remi sa Vojvodinom pred svojim navijačima na startu drugog dela prvenstva.

ЗВЕЗДА ПРЕГАЗИЛА ВОЖДОВАЦ! Црвено-бела рапсодија на крову (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Maksimalno ozbiljno su izabranici Miloša Milojevića ušli u ovaj meč i takav pristup im se vratio ubedljivim trijumfom.

Gosti su do prednosti došli u 15. minutu kada je Gelor Kanga pogodio sa bele tačke. Ipak, tada je defanzivac domaćeg tima Mateja Đorđević dobio crveni karton, pa je crveno-belima posao dodatno bio olakšan.

Zvezda je do odlaska na odmor postigla još dva gola, a strelci su bili Osman Bukari i Aleksandar Katai koji se sada po broju pogodaka izjednačio sa Milanom Bojovićem i Rikardom Gomešom (svi postigli po 11).

Ništa se nije promenilo u nastavku utakmice. Šampion Srbije je nastavio da napada, pa se mreža Voždovca još tri puta zatresla. Četvrti gol bio je delo Argentinca Aleksa Viga koji je na taj način postigao prvenac u crveno-belom dresu.

Do kraja meča golove za goste postigli su Kings Kangva i Mirko Ivanić koji je odigrao odličan meč.

Zvezda sada ima 57 bodova, 11 više od Partizana, koji danas od 18.30 dočekuje Mladost GAT.

Drugo poluvreme: Voždovac - Crvena zvezda 0:6

90' - Kraj utakmice!

82' - Zaslužio je Mirko Ivanić da postigne gol. Našao se sam na drugoj stativi i spoljnim delom stopala matirao Krunića.

 

77' - Nastavlja Zvezda da melje. Peti put se zatresla mreža Voždova, a u strelce se upisao Kings Kangva. Ponovo je zaustavljen udarac Ivanića, na loptu je natrčao reprezentativac Zambije koji je postigao peti gol u prvenstvu.

 

73' - Povredio se golman "zmajeva" Katić, pa će umesto njega gol Voždovca do kraja utakmice čuvati Miloš Krunić.

67' - Ne da se Ivaniću da postigne gol na današnjoj utakmici. Dobro je tukao glavom posle centaršuta Veljka Nikolića, ali je prečka bila saveznik domaćeg tima.

63' - Mirko Ivanić je sjajno šutirao, Katić je intervenisao, no lopta je došla do Aleksa Viga koji je bio na pravom mesto i postigao prvenac na zvaničnim mečevima u crveno-belom dresu.

 

46' - Počelo je drugo poluvreme na krovu Tržnog centra Stadion.

Prvo poluvreme: Voždovac - Crvena zvezda 0:3

Završeno je prvo poluvreme, na radost fudbalera Voždovca koji su još i dobro prošli u prvih 45 minuta. Tri priznata gola su primili, možda još toliko mogli. Posed lopte od 27:73, 0:11 u šutevima, igrač manje... sve to ukazuje da će Voždovac teško i do počasnog gola, a o nečem više mogu samo da saljaju domaći.

45+ - Buakri je pogodio mrežu, ali je gol poništen jer je asistent Ivanić bio u ofsajdu kad je primio loptu. VAR je opet bio uposlen, i potvrdio odluku pomoćnog sudije Novaka Novakovića da podigne zastavicu.

42'- Slobodan udarac za Zvezdu sa 25 metara od ogla Katića iznudio je Kanga. LAtali je šutiraodirektnoali je loptu zaustavio živi zid. Odbila se lopta do Kange, koji je vratio Kataiju, ali je Katić intervenisao.

FOTO: M. Vukadinović

35'- Dva uzastopna kornera za Zvezdu, Kanga je izveo oba. Andrija Katić je na kraju uspeo da dođe do lopte i to posle centaršuta koji je iz druge prilike dobio Bukari.

33' - Katai je imao priliku, ali je previše nonšalantno zahvatio loptu. Voždovac se malo oslobodio pritiska, mada će pre iti da je to zato što je Zvezda malo otpustila gas nego što su domaći popravili svoju igru.

Kratko je trajala neizvesnot hoće li biti priznat gol ali je VAR procenio da nije bilo ofsajda.

24' - 0:3! Iskupio se Ivanić asistencijom, a strelac je Katai. Ovo je 11. gol Zvezdinog Magika u sezoni.

 

23'- Nova prilika, u gol šansi našao se Ivanić koji je sa pet metara glavom pokušao, ali KAtić je intervenisao. Ipak, dosuđena je ofsajd pozicija, iako je utisak da IVanić nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

22'- Lako Zvezda do gola Voždovca, sada je pokušao KAtai sa leve strane, lopta je očešala prečku.

19' - GOOL!!! Gosti vode sa 2:0. Golu je prethodila neverovatna trostruka prilika za Zvezdu. Pokupavali su redom Buakri, Katai i Pešić, li su se defanzivci Voždovca volšebno odbranili. Ipak, već u sledećem napadu Katić je kapitulirao posle akcije Kange i Bukarija.

 

18' - Ivanić je uputio šut u okvir gola, ali više je to bila plasirana lopta, pa je KAtić lagano uhvatio. 

15' - Kanga pogađa sa bele tačke. Pročitao je Katić napadača Zvezde, ali udarac je bio prejak.

 

10' - Penal za Zvezdu! Pešić je bio u gol prilici. Sudija Dejan Trifković pokazao je prvo žuti karton Đorđeviću, ali ga je posle reagovanja VAr sobe preinačio u ccrveni pa će Voždovac od 1. minuta igrati sa desetoricom.

5' - Vigo se povredio prilikom pokušaja glavom, ali je na kraju sve u redu sa Argentinskim bekom. Nastavlja se pritisak gostujućeg tima.

4' - Prvi korner na utakmici. Izborio ga je Ivanić koji je na šest utakmica protiv Voždovca postigao isto toliko golova. Izveo ga je Gelor Knga,  odbranio se Voždovac samo na kratko. Posle centaršuta Azarova po levom krilu pokušao je glavom Vigo, ali lopta je završila u rukama golmana domaćih Katića.

1' - Počela je utakmica, Voždovac je krenuo sa centra. Pre početka održan je minut ćutanja za žrtve katastrofalnog zemljotresa koji je zahvatio Tursku i Siriju.

Uoči meča:

Treneri oba timaobjavili su sastave. Miloš Milojević nije mnogo kombinovao, samo je Rodića zamenio Azarov na levom beku:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Vigo, Eraković, Dragović, Azarov – Mijailović, Kanga – Bukari, Ivanić, Katai – Pešić.

Trener domaćih Nikola Puača opredelio se za ovih 11:

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Katić – Mijailović, Damjanović, Đorđević, Daničić – Matić, Ivezić – Nešković, Novevski, Teodorović – Pantović.

Zvezda je kiksnula na startu "prolećnpog" dela prvenstva što je Partizan iskoristio i spustio razliku na osam bodova zaostatka za večitim rivalom.

Crveno-beli ne bi smeli da dozvole još jedno iznenađenje i dozvole gubitak novih bodova, a ko je verovati statistici šanse da se to i desi zaista su male. Jer, Zvezda "na krovu" nije izgubila od maja 2017, kada je bilo 3:2 za "zmajeve".

Taj je poraz crveno-bele koštao gubitka titule.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)