SAŠA ILIĆ PIŠE ISTORIJU CSKA: Ovo niko nikada nije uspeo u istoriji bugarskog velikana

Novosti online

26. 12. 2022. u 18:08

SAŠA Ilić je obeležio fudbalsku jesen u Bugarskoj na klupi CSKA iz Sofije. Legendarni fudbaler Partizana i bivši trener Čukaričkog uspeo da učini nešto što je do skoro izgledalo kao nemoguća misija. Na polusezoni moćni Ludogoreca gleda u leđa njegovom timu, na opšte iznenađenje javnosti u našem komšiluku.

САША ИЛИЋ ПИШЕ ИСТОРИЈУ ЦСКА: Ово нико никада није успео у историји бугарског великана

Foto: Profimedia

Napravio je Ilić dobru podlogu za nastavak sezone, u kojoj bi mogao da uđe u istoriju kluba. I to zbog jedinstvenog učinka, jer nijedan strani trener koji je sedeo na klupi CSKA, a Ilić je 15. po redu, nije uspeo da izgura celu sezonu.

 Svaki neuspešan rezultat izaziva trzavice u klubu, a ceh, po običaju, plaća trener. Najbliži da spoji celu sezonu bio je Italijan Enriko Katuzi, koji je smenjen na polusezoni, ali je vraćen posle početna dva poraza u prolećnom delu prvenstva. Ipak, ta dva poraza, u ligi i Kupu, koštala su klub iz Sofije oba trofeja.

Od 14 stranih trenera u klubu pre Saše Ilića jedino je Miodrag Ješić uspeo da donese titulu CSKA, dok je Rus Grigori Pinajčev jedini osvojio Kup Bugarske. Saša Ilić je trenutno u igri da spoji sve. Prvi je na tabeli, prošao je dve runde kupa i mogao bi da ostane na klupi do kraja sezone, ako njegov tim nastavi da niže dobre rezultate. I to sve u prvoj sezoni u bugarskom fudbalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)