ALEKSANDAR MITROVIĆ ZAPANJIO ENGLEZE: Sve su mogli da očekuju od njega, ali ovo ne

Novosti online

02. 11. 2022. u 21:04

ALEKSANDAR Mitrović je ponovo u centru pažnje u engleskoj fudbalskoj javnosti, i to samo što se vratio utakmicama posle povrede koja je mnoge njegove navijače u Srbiji zabrinula jer se početak Svetskog prvenstva, u Kataru, sve više približava.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ ЗАПАЊИО ЕНГЛЕЗЕ: Све су могли да очекују од њега, али ово не

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, reprezentativac Srbije je 20. oktobra zaigrao za Fulam protiv Aston Vile posle dvonedeljne pauze zbog povrede, a iako je je zbog nje odigrao svega 36 minuta protiv Njukasla, a propustio meč sa Vest Hemom - nalazi se u samom vrhu jedne statističke kategorije koja je iznenadila mnoge u Engleskoj.

Naime, Aleksandar Mitrović je čak drugi u Premijer ligi po broju dobijenih duela.

Obično duele dobijaju štoperi, ili oni koji u odbrani igraju na bočnim pozicijama, ili fudbaleri koji nastupaju kao defanzivni vezni igrači, ali...

Srpski as je zaista uspeo da "dogura" do drugog mesta, u nestvarnoj premijerligaškoj konurenciji.

Najviše duela dobio je njegov klupski kolega, defanzivni vezista Fulama Žoao Palinja - 108, a Aleksandar Mitrović je tik iza njega sa 99. 

Treće mesto zauzima Mohamed Salisu, odbrambeni igrač Sautemptona, sa 98, četvrti je Tomaš Souček iz Vest Hema, a peti Ben Mi, odbrameni igrač Brentforda sa 93.

Brojni komentari engleskih navijača osvanuli su na svetski poznatom sajtu za diskusije, "Reditu", ovim povodom, pa je tako bilo i rečenica "Nisam očekivao Mitrovića na ovoj listi", "Mitrobog" ili "Mitrović je ovde stvarno iznenađenje". 

Aleksandar Mitrović će priliku da uveća svoj nestvaran učinak imati u subotu na teškom gostovanju Mančester sitiju, a onda mu predstoji još samo jedan premijerligaški meč do Mundijala, kod kuće protiv Mančester junajteda 13. novembra.

Fudbalska reprezentacija Srbije - raspored mečeva

Srbija će na Mundijalu, koje je na programu od 20. novembra do 18. decembra, igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Prvu utakmicu na Mundijalu Srbija igra protiv Brazila 24. novembra. Sledi meč protiv Kameruna, 28. novembra, te protiv Švajcarske, 2. decembra, čime Piksijeva ekipa završava s nastupima u grupi, a ako bude među dve najbolje selekcije - ide u osminu finala.

U prvoj rundi sledi ukrštanje "naše" sa grupom H, u kojoj su Portugal, Gana, Urugvaj i Južna Koreja, a potom u četvrtfinalu sa najboljim iz jednog od dva ukrštanja koja će dati grupe E i F u kojima su Španija, Kostarika, Nemačka i Japan, odnosno Belgija, Kanada, Maroko i Hrvatska.

Pre svega toga je prijateljski meč 18. novembra protiv Bahreina u Rifi, koji je jedina preostala provera "orlova" do šampionata planete.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!