PROMOCIJA BJEKOVIĆA: Poznato kada će FSS dobiti novog predsednika

N. I.

31. 10. 2022. u 09:00

NENAD Bjeković je novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Ovu vest će svi mediji u Srbiji objaviti danas negde oko 15 časova, pošto se okonča Izborna skupština koja počinje da radi sat ranije u Staroj Pazovi. Čak 85 delegata će glasanjem odlučivati o kandidaturi nekadašnjeg legendarnog fudbalera Partizana i dosadašnjeg zamenika predsednika FSS.

ПРОМОЦИЈА БЈЕКОВИЋА: Познато када ће ФСС добити новог председника

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Bjeković je na ovoj funkciji već skoro godinu dana, pošto je 22. marta prošle godine Slaviša Kokeza podneo ostavku na mesto predsednika, a do 24. maja 2021. ga je zamenjivao Marko Pantelić. Današnjoj Skupštini će prisustvovati i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, dvojica gostiju iz UEFA, Luka Nikola i Marios Georgiju i predstavnik FIFA Elkhan Mamadov.

Biće zanimljivo da se čuje i sastav novog Izvršnog odbora, kao i izbor generalnog sekretara FSS. Na funkciji prvog operativca trebalo bi da ostane Jovan Šurbatović, dok će Bjekoviću u Izvršnom odboru pomagati još najmanje 12 članova, od kojih će neki biti potpuno novi u ovom telu koje će tokom Bjekovićevog četvorogodišnjeg mandata donositi neke od najvažnijih odluka za srpski fudbal. Inače, Nenad Bjeković će na današnjoj Izbornoj skupštini biti jedini kandidat za predsednika, pošto na adresu FSS nije pristigla više nijedna validna prijava u roku koji predviđa Statut naše Kuće fudbala.

Prema poslednjim spekulacijama, pred Bjekovića u novom IO FSS biće i doskorašnji ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ali i Marko Zdravković, Zoran Ignjatović, Nebojša Živanović, Dragoslav Samardžić, Aleksandar Mihailović, Goran Karić, Ljubiša Tumbaković, Dejan Delević i još nekoliko ljudi iz sveta fudbala i biznisa.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini