ALEGRI, SRAM TE BILO: Vlahović mu kriv za poraz, krije se od otkaza iza Srbina

Novosti online

26. 10. 2022. u 10:52 >> 11:05

TRENER Juventusa Masimilijano Alegri je za poraz crno-belih od Benfike (4:3) u grupi H Lige šampiona okrivio Srbina, Dušana Vlahovića.

АЛЕГРИ, СРАМ ТЕ БИЛО: Влаховић му крив за пораз, крије се од отказа иза Србина

FOTO: Tanjug/AP

Na taj način torinski gigant je po prvi put nakon devet godina eliminisan iz grupne faze Lige šampiona.

- Posle izjednačenja, ne sme se primiti tako gol iz penala brzo. Otežali smo sebi život, nismo iskoristili dve šanse preko Vlahovića, pa smo posle pauze gubili sa 4:1, istakao je Alegri.

Juventus se okreće domaćem prvenstvu, a ni tamo im ne cvetaju ruže.

- Ova eliminacija boli, ljuti smo i razočarani, ali sada moramo da se fokusiramo na Seriju A i da se vratimo u šampionsku trku jer nismo imali dobar početak sezone te je neophodno da povratimo fizičku i mentalnu energiju. Moramo da prihvatimo ovu eliminaciju i to razočaranje pretvorimo u motivaciju za naredni meč protiv Lečea. Eliminacija je svakako bila neminovna pre ovoga, ali ipak smo trebali da ostanemo u igri, pošto smo imali osećaj uprkos lošem prvom poluvremenu da još uvek možemo da ugrozimo Benfiku, rekao je Alegri.

FOTO: EPA

Trener Juventusa je imao plan da poljskog napadača Milika uvede u nastavku kako bi dokrajčio protivnika i prednost u startnih 11 dao Kinu. Ipak, ovaj je uspeo samo da ublaži poraz.

- Benfika je snažno pritiskala na početku, bila je opasna u kontri i nadao sam se da će Mireti-Milik poboljšati nivo kvaliteta u drugom poluvremenu, ali do tada smo već gubili 1:4. Trenutno smo još uvek u Ligi Evrope, nadali smo se da će finalni meč vredeti više, ali, nažalost, vredi samo mesto u Ligi Evrope, zaključio je Alegri.

BONUS VIDEO:  POBEDNIČKA PARADA "KRALjEVA": Fudbaleri Reala na ulicama Madrida proslavili 14. titulu prvaka Evrope

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave