PARTIZAN SVE MOĆNIJI: Gostovao drugom najnezgodnijem domaćinu prvenstva i napunio mu mrežu (VIDEO)

Novosti online

09. 10. 2022. u 21:19 >> 21:19

FUDBALERI Partizana nastavili su sa pobedama, a posle jedne evropske, usred Kelna u Ligi konferencija, sada su savladali drugog najnezgodnije domaćina MozzartBet Superlige Srbije, Voždovac, i to sa 0:4 (0:3).

ПАРТИЗАН СВЕ МОЋНИЈИ: Гостовао другом најнезгоднијем домаћину првенства и напунио му мрежу (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Prva tri gola crno-beli su postigli za uvodnih pola sata igre, posle čega su u daleko laganijem ritmu priveli kraju meč koji je predstavljao potencijalnu "minu" za goste iz Humske. A bio je smatran takvim jer su "zmajevi" samo jednom izgubili od sedam ovosezonskih prvenstvenih nastupa na svom, terenu s veštačkom travom, a pet puta savladali svoje rivale.


Ipak, ako neko ove sezone zna da igra kao gost, onda je to upravo Partizan, koji je sa pet trijumfa i stigao na "krov" i seriju potom produžio.


A igrali su isprva kao u transu izabranici Gordana Petrića.


Poveli su već u 9. minutu, kada je Natho svoju fantastičnu partiju najavio pravovremenim pronalaženjem Diabatea na desnom krilu. Usledio je "lažnjak" koji je poslao člana "zmajeva", Nikića, na tlo, a onda i savršeni centaršut koji je Rikardo Gomeš glavom (ili možda pre ramenom) s peterca sproveo u mrežu iza golmana Miloša Krunića.


Gomeš je potom u 24. minutu stigao do 10. ovosezonskog gola u šampionatu, a time i do deobe čelne pozicije na listi strelaca, sa Milanom Bojevićem.  Tada ga je s leve strane pronašao nadahnuti Natho, a Partizanov špic sa oko 13, 14 metara poslao neodbranjiv niski udarac za 0:2.


Svega četiri minuta kasnije i treći put se zatresla mreža Voždovčana. Izuzetno je Belić procenio gde će domaćin poslati loptu blizu centra igrališta, presekao je to dodavanje i odmah ispred sebe proigrao Natha. Izraelski reprezentativac je krenuo ka sredini kaznenog prostora, pa lukavo odigrao levo od sebe, a odande je Menig poslao loptu u dalji gornji ugao gola domaćih.


Imali su i oni šansu, ali samo jednu pravu, kada je grešku Vujačića umalo u pogodak pretvori Burmaz, što je briljantnomo intervencijom u situaciji 1-na-1 sprečio Popović.


U drugom poluvremenu kao da su i jedni i drugi "prebacili u nižu brzinu", pa iako borbenost nije manjkala, uloženi ofanzivni trud bio je za jedan stepen slabiji nego u uvodnom delu meča. Tako je i izostao veći broj šansi, iako su bolje stvarali crno-beli, naročito kada je Petrić šansu ukazao Baždaru, Pavloviću, Terziću i Joviću od 60. minuta. A upravo je rezervista Nikola Terzić na lep način, golom iskosa s desne strane - kada je loptu poslao u dalji gornji ugao, postavio konačan rezulat.
 


To je samo ulepšalo kraj susreta za crno-bele, koji posle odlične igre mogu u miru da se posvete novom susretu s Kelnom, ovoga puta u Humskoj, u četvrtak od 18 časova i 45 minuta.

KRAJ Voždovac - Partizan 0:4

90' - Gol! Nikola Terzić, prelep gol - iskosa s desne strane - u gornji levi ugao.

89' - Meč je nastavljen, "grobari" i dalje bez prestanka bodre svoje ljubimce, zadovoljni viđenim. Manja grupa domaćih navijača, okupljena iznad transaprenta s imenom njihove grupe, "invalidi", nije imala ni približno toliko razloga za zadovoljstvo kao gostujući tifozi.

87' - Belić se žali na grčeve, meč je privremeno prekinut.

85' - Voždovac pokušava, koliko to može, da se približi kaznenom prostoru gostiju, ne bi li bar utešni pogodak postigao, a crno-beli su mislima već u novom okršaju s Kelnom...

80' - Polako opada ritam ovog meča. A taman su se malo "zahuktale strasti" posle pomenutih izmena ...

76' - Urošević daje kapitensku traku Marku Živkoviću, a na terenu ustupa mesto Zlatanu Šehoviću

73' - Terzić je lepo proigrao Jovića, ali on ne uspeva da prođe pored Damjanovića na levom krilu, no crno-beli samo dve sekudne posle gubljenja lopte - uspevaju da je osvoje. Akciju potom završava Baždar, šutirajući sa 18 metara, i to preko gola. 

70' - Dušan Todić menja u ekipi Voždovca Burmaza, koji je imao najbolju priliku za domaćine na ovom meču.

66' - Andrija Pavlović u šansi, ali iako se lepo izdvojio na desnoj strani napada, pa potom okretom izborio poziciju za šut, nije uspeo da zatrese mrežu.

Rikargo Gomeš na meču Voždovac - Partizan / FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

62' - Terzić je pripretio "zmajevima", nije bio uspešan u nameri da postigne gol, ali postaje evidentno da osveženja gostiju počinju da prave dodatne probleme Voždovcu.

60' - Izašli su i Menig i Diabate, a ušli Terzić i Jović.

60' - Bibras Natho je ustupio mesto Samedu Baždaru. Briljirao je Natho i na ovom meču, baš kao što i igra u poslednje vreme. Andrija Pavlović menja Rikarda Gomeša.

58' - Lep pokušaj Meniga sa distance, lepa i odbrana golmana Voždovca

55' - Vujanović je prvi igrač "zmajeva" koji je posle duže vremena probao da pripreti Partizanu, ali ga je Urošević "ispratio" u gol-aut. Nema šta odlično igraju crno-beli u ovom duelu dve ekipe koje su ostvarile po pet pobeda kao domaćini (Voždovac) odnosno kao gosti (Partizan).

52' - Strpljivo čekanje se umalo isplatilo crno-belima! Kontru je okončao dodavanjem Menig s levog krila, a Gomeš, neometan, sa oko 12 metara, šutirao gađajući dalji ugao gola "zmajeva". Lopta je prošla kroz noge jednom igraču Voždovca, ali je prošla i pokraj mete.

50' - Nešto mirniji ritam meča nego što je bio slučaj u prvom poluvremenu. Partizan strpljivo čeka rivale na svojoj polovini i vreba grešku koju bi iskoristio.

46' - Počeo je drugi deo utakmice

Gomeš i Natho slave na meču Voždovac - Partizan / FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Kraj poluvremena, nije bilo sudijske nadoknade vremena - Partizan uz dva gola Rikarda i jedan Meniga vodi sa 0:3. Zasluženo, po svemu prikazanom. 

43' - Auh, kakva šansa za Voždovac! Burmaz je dobio poklon od Vujačića, koji je previše slabo vratio loptu ka golmanu Partizana, izašao je nekadašnji Zvezdin supertalenat (a strelac tri gola u ovoj sezoni) sam pred Popovića, koji mu je fantastičnom intervencijom zaustavio udarac. Ostaje 0:3.

39' - Dijabate se izvinjava saigračima, kojima je s desne strane mogao da doda loptu (i Rikarda - potpuno samog, i Meniga), ali se rešio da šutira s krilne pozicije i to neprecizno.

38' - Kratkotrajna incijativa Voždovca je okončana, sada Partizan opet ima loptu više u svom posedu.

35' - Saničanih dobro interveniše prilikom pritiska "zmajeva", koji su pokušali da centaršutom s levog krila dođu do prilike za pogodak, ali je intervencija glavom pomenutog defanzivca Partizana to osujetila.

32' - Menig pokušava da odmah da još jedan gol, ali je izblokiran.

30' - Evo i tog (iznova odličnog) trećeg pogotka crno-belih protiv Voždovca:

 

29' - Izuzetno je Belić procenio gde će Voždovčani poslati loptu blizu centra igrališta, presekao je to dodavanje i odmah ispred sebe proigrao Natha. Izraelski reprezentativac je krenuo ka sredini kaznenog prostora, pa lukavo odigrao levo od sebe, a odande je Menig poslao neodbranjiv udarac u dalji gornji ugao domaćih. Sjajno igraju crno-beli, sjajno - nema šta.

28' - Novi gol crno-belih, Menig za 0:3!

26' - Evo i kako je došlo do drugog pogotka crno-belih na ovom njihovom gostovanju:

 

24' - Milan Bojović više nije sam na čelu liste strelaca prvenstva Srbije, sada deset golova ima i Gomeš, koji je za drugi pogodak na "krovu" (stadion Voždovca je, za one koji tamo nisu bili, stvarno na krovu tržnog centra) dobio loptu od nadahnutog Natha, s levog krila. Rikardo Gomeš se našao na pravom mestu i sa oko 13, 14 metara poslao neodbranjiv niski udarac za 0:2.

23' - Gol! Opet Rikardo Gomeš! Asistencija - sjajni Bibras Natho.

21' - Posle nekoliko odličnih poteza Bibrasa Natha, on je kroz noge rivala probacio loptu i dodao Menigu, ovaj mu je vratio petom - usledio je šut sa 16 metara, a lopta je prohujala pokraj spoljne ivice stative! Sjajna akcija Partizana...

17' - Partizan igra za nijansu konkretnije od domaćina, no ne uspeva da stvori novu šansu, poput one koja mu je i donela prednost.

14' - Dok crno-beli pokušavaju da udvostruče prednost, terajući rivale na nove greške, čak i u napadu (Hajdin je sada napravio prekršaj u ofanzivnoj akciji Voždovca), evo kako je izgledao gol za vođstvo Partizana:

 

11' - Deveti gol Rikarda Gomeša u prvenstvu, 15. u ovoj sezoni, a 79. u dresu Partizana, čiji je rekorder među strancima koji su nosili dres beogradskih crno-belih.

10' - Natho je dodao loptu Dibateu koji je na desnom krilu "lažnjakom" poslao Nikića na tlo, a onda je savršeno centirao igrač Partizana. To je postala asistencija, jer je u "letu" Gomeš glavom (ili možda ramenom!?) s peterca savladao Miloša Krunića - 0:1.

9' - Gol! Partizan vodi, Rikardo Gomeš je strelac!

5' - Partizan se oslobodio početnog pritiska "zmajeva", no dva napada je brzo prokockao - najpre lošim dodavanjem Andrade u završnici, a potom i lošim dugim dodavanjem Uroševića.

3' - Voždovac ima nešto više od igre u uvodnim trenucima meča, ali uglavnom je s loptom u posedu na svojoj polovini ili oko centra igrališta

1' - Utakmica je počela

18.29 - Evo i sastava!

Voždovac: Krunić, Damjanović, Nikić, Milović, Vujanović, Ajdinović, Purtić, Ivezić, Hajdin, Burmaz, Nešković

Partizan: Popović, Saničanin, Vujačić, Živković, Urošević, Andrade, Natho, Belić, Diabata, Menig, Rikardo

Posle spektakularnog nastupa i pobede protiv favorita u grupi Lige konferencije, Kelna, i to usred nemačke, Partizan se okreće domaćem prvenstvu u kome je tek peti na tabeli.

Rival, šestoplasirani Voždovac, pritom je drugi najneugodniji domaćin u celoj ligi - izgubio je samo jedan od sedam mečeva koje je odigrao na svom terenu, dobio pet i samo jednom remizirajući. Od tih 16 bodova bolji učinak na sopstvenom igralištu ima samo Zvezda (Partizan je deseti na "listi domaćina", ali treba imati u vidu da je odigrao samo četiri meča u Humskoj, gde je ostvario po dve pobede i remija). Naravno, neće biti lako ni "zmajevima" jer je Partizan najneugodniji gosti u šampionatu Srbije - ima 16 bodova od maksimalnog 21, jer je ostvario pet pobeda, te po remi i poraz, a pritom je u velikom usponu forme.

Uoči meča - veoma zanimljivo obraćanje Petrića

Fudbaleri Partizana se posle povratka iz Nemačke okreću obavezama u domaćem prvenstvu, a protivnik "na krovu" će biti Voždovac, kome je trener crno-belih Gordan Petrić u subotu rekao najpre ovo:

- Igrači su imali slobodno, mislim na ove što su igrali protiv Kelna, a ovi što nisu odradili su malo jači trening. Sad čekamo popodnevni trening da vidimo kako će se osećati pa ćemo rešiti ko je spreman, a ko nije. Ali, siguran sam u jedno - da su sletanjem na aerodrom čvrsto nogama na zemlji. Sve je to lepo, ta pobeda, ali verujem da znaju šta ih čeka na krovu, specifičan teren, veštačka podloga na koju mi nismo navikli kao protivnička ekipa. Očekujem da ćemo biti u ritmu kao u prethodne dve utakmice, rekao sam već da je zamajac bila Vojvodina. Eto nastavilo se protiv Kelna i nadam se samo da će igrači imati goriva do 13. novembra. Problematičan je raspored i za nas i za Zvezdu. Nadam se da će moji igrači izdržati sve napore - rekao je Petrić na konferencije za novinare.

On je istakao da će igrati Partizana morati da izdrže ritam nedelja - četvrtak i dodao da će biti nekih rotacija u timu.

- Voždovac uvek ima talentovanu ekipu. Imaju igrače koje mogu da iznenade. Ali sve se vrti oko nas. Ako budemo igrali kako znamo, onda ne bi trebalo da bude problema - rekao je Petrić.

FOTO: M. Vukadinović

Trener Partizana osvrnuo se i na meč protiv Kelna, koji su "crno-beli" pre dva dana dobili rezultatom 1:0.

- Svi koji igraju za Keln imaju kvalitet za ovaj klub. I mi smo bili bez dva igrača. Sada je na redu Voždovac, a posle ću da razmišljam o Kelnu. Ljubomir Fejsa će najverovatnije biti spreman za četvrtak. Danilo Pantić još nije spreman za utakmice, moramo da budemo oprezni sa njim. Neću da se igram sa bilo čijom karijerom - dodao je trener Partizana.

Petrić je istakao da je prvu utakmicu na mestu trenera Partizana odigrao sa potpuno istim sastavom kao što je imao bivši šef stručnog štaba "crno-belih" Ilija Stolica.

- Ja nisam hteo tu ništa da menjam da bih jednostavno osetio igrače, da bih svima pružio šansu koju su imali kod prethodnog trenera. Svetozar Marković je dečko koji nesporno talentovan, koji ima dosta godina ispred sebe. Postigao je par golova, možda mu je malo ''kockasta glava'' pa ta lopta ide malo drugačije, ali šalim se... On odradi posao onoliko koliko treba da odradi, a šta je bilo u prethodnom periodu nisam toliko ispratio. Od prve utakmice su igrali fudbaleri koji su igrali i kod Stolice. I opet ponavljam, da sebično čuvaju ovu atmosferu koju imaju, jer ih to održava. Prva utakmica kad se desi da se loše igra, da se izgubi, opet će doći do male nervoze, ali oni moraju da prevaziđu te stvari, jer se bave ovim poslom kojim se bave i nije uopšte lagan posao - zaključio je Petrić.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)