"BAJEVIĆ KAO ALEKS FERGUSON": Petrić za grčke medije: Možemo da stignemo Zvezdu

Novosti online

28. 09. 2022. u 13:50

TRENER Partizana Gordan Petrić govorio je za grčke medije o Ivici Jovanoviću, šampionskoj trci sa Crvenom zvezdom i drugim temama.

БАЈЕВИЋ КАО АЛЕКС ФЕРГУСОН: Петрић за грчке медије: Можемо да стигнемо Звезду

FOTO: FK Partizan

Nekadašnji fudbaler Aeka, a potom i trener Larise Gordan Petrić aktivno je pod lupom grčkih medija, a sada je govorio za portal "SDNA".

Trener crno-belih je prvo govorio o aktuelnom momentu u Partizanu.

- Partizan je posle četiri utakmice u sezoni već izgubio nekoliko bodova. Do tada je imao samo jedan trijumf. Uslovi nisu bili dobri da preuzmem ulogu trenera, ali sam uvek želeo da budem šef stručnog štaba Partizana. Odlučio sam da prihvatim ponudu i vodim tim. Do tada igrači nisu bili maksimalno fokusirani na obaveze. Bilo je i problema sa navijačima. Fudbaleri su razmišljali drugačije, nisu bili fokusirani na obaveze. Od tada smo napredovali i kao rezultat svega toga ostali smo neporaženi na deset mečeva, poručio je Gordan Petrić.

Zanimljivo je da je Petrić i pre sedanja na klupu crno-belih bio deo kluba.

- Da, bio sam pomoćnik pre četiri ili pet godina. Znate, kada stvari krenu naopako u fudbalu, zovu vas da pomognete. U suprotnom nema razloga da vas zovu. Desilo mi se ovo sada, verovao sam da tim može mnogo bolje. Morate stalno da se usavršavate, to pokušavamo i mislim da smo na dobrom putu. Stvari nisu više tako loše, ali i dalje sve zavisi od igrača.

FOTO: FK Partizan

Petrić veruje da crno-beli mogu da stignu Crvenu zvezdu.

- Trenutno je razlika pet bodova, ali imamo i dve utakmice protiv njih. Cilja oba kluba je da budu šampioni. Naravno, i drugo mesto vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Zainteresovani smo da napredujemo iz utakmice u utakmicu i vidimo na kraju šta smo postigli. Igrači moraju da budu spremni da uvek iskoriste šansu. Biće povređenih, suspendovanih.

Odlično je Partizan parirao Nici u Ligi konferencija.

- Ako ćemo realno Keln i Nica su veliki favoriti. Reč je o timovima iz pet najjačih liga Evrope. U njihovim zemljama konkurencija je drugačija, nivo igre je drugačiji. Imamo dva meča kod kuće protiv Slovacka i Kelna koje moramo da dobijemo. Biće teško, ali ima još četiri utakmice.

FOTO: M. Vukadinović

Petrić se u javnosti pominje kao jedan od legendarnih igrača Rendžersa.

- Na početku moram da kažem da mediji ne treba da me opisuju kao legendu Rendžersa. To su Mekkojst, Gasjkojn, Gaf... Ja sam bio samo dobar igrač. Što se tiče britanskog uticaja, uzeo sam od njih mentalitet, način na koji treniraju i profesionalizam. Kada se takmičite i kada ste na terenu od 15 do 17 časova, vi morate da zaboravite ostale stvari. To stalno govorim igračima.

Kao fudbaler nastupao je za AEK tokom sezone 1999/2000.

- Divim se utakmicama u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv AIK-a, gde smo bili mnogo bolji, ali smo ispali. Bilo je to veliko razočaranje za tim. Ostao sam u AEK-u četiri ili pet meseci i sve mi se svidelo. Vratio sam se u Škotsku da nastavim karijeru u Hartsu. Morao sam to da uradim da bih dobio britanski pasoš.

FOTO: FK Partizan

Govorio je i o Dušanu Bajeviću,trenerskom velikanu AEK-a?

- Duško je legenda, i kao fudbaler i kao trener. Radio sam sa njim u omladinskoj selekciji kada smo 1987. godine bili najbolji na svetu. On je unapredio igru brojnih fudbalera, osvajao je trofeje. Osoba je koja razume fudbal, zna šta je potrebno da se vodi veliki tim. Ima sposobnost da kontroliše navijače, igrače i novinare. U tom pogledu on mi je jednak sa ser Aleksom Fergusonom.

Otkrio je i da li bi radio u grčkom fudbalu.

- Nikada se ne zna šta će budućnost da donese. Ja ne živim od fudbala, imam druge poslove i ne osećam pritisak da nasilno uzmem tim. Ako se pojavi projekat koji me zanima, ne bih rekao ne.

BONUS VIDEO: Najgrublje lige na svetu: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet