ZVEZDINI OMLADINCI IZVELI PODVIG U LIGI ŠAMPIONA: S igračem manje do pobede u elitnom društvu

Novosti online

14. 09. 2022. u 21:19

OMLADINCI Crvene zvezde savladali su Omoniju rezultatom 1:0 u prvom kolu Lige šampiona za mlade.

ЗВЕЗДИНИ ОМЛАДИНЦИ ИЗВЕЛИ ПОДВИГ У ЛИГИ ШАМПИОНА: С играчем мање до победе у елитном друштву

FOTO: FK Crvena zvezda

Izabranici Zorana Rendulića su pokazali veliku požrtvovanost i uprkos igraču manje tokom većeg dela meča uspeli da dođu do vrlo važne pobede. Jedini, ujedno i pobedonosni pogodak postigao je Luka Stojsavljević u 15. minutu, nakon što se dobro snašao u kaznenom prostoru protivnika.

Posle početne inicijative, u 15. minutu desio se i odlučujući momenat: nakon dobrog napada po desnoj strani. Miladinović je centrirao ka bližoj stativi, Nikčević je glavom poslao loptu u okvir gola, a Luki Stojsavljeviću nije bilo teško da „pokupi“ odbitak i sprovede loptu u mrežu. 


Kako je Zvezda igrala daleko bolje, činilo se da će mirno otići na petnaestominutni odmor, ali se to nije desilo: Nikčević je u završnici prvog dela igre dobio crveni karton. 


 Ipak, igrač manje nije obeshrabrio omladince crven-belih, koji su i u 49. minutu imali novu priliku da postignu gol i to ponovo preko brzonogog Stojsavljevića koji je iskosa sa leve strane posle kontre koju je sam režirao, gađao pravo u golmana. Veliko uzbuđenje usledilo je dva minuta kasnije kada se Miladinović nakon gužve u kaznenom prostoru Omonije najbolje snašao i u padu šutirao, ali od svega - zatresao stativu. 
 
Priliku da postigne pogodak imao je i rezervista Matić u 66. minutu koji je posle dodavanja Stojsavljevića: ušao jje u sredinu i sa ivice kaznenog prostora gađao u dalji ugao, ali je Hristodulides sjajnom paradom uspeo da odbrani. Nastavilo se u istom ritmu do kraja meča, a malobrojniji domaćin je bio bliži ubedljivijoj pobedi nego gosti remiju.

Omladinci Zvezde pred meč sa Omonijom u Ligi šampiona za mlade / FOTO: FK Crvena zvezda

 

Omladince kluba s Marakane čeka revanš 5. oktobra od 18 časova u Nikoziji, kada će možda za igru biti spremni Đurić i Radujko, koji su današnju utakmicu propustili zbog povreda. 


Liga šampiona za mlade

Crvena zvezda – Omonija 1:0 (1:0)

(Stojisavljević 15)
Stadion: „FK Voždovac“, Beograd; Sudija: Luka Cibeli (Švajcarska); Žuti kartoni: Nikčević, Leković, Vukičević (Crvena zvezda), Spiridakis, Nikolaides (Omonija); Crveni karton: Nikčević (Crvena zvezda).
 
Crvena zvezda: J. Miladinović, Nedeljković (od 89. Cvetković), Leković, Vidojević, Marić (od 62. Mimović), Vukičević ( od 74. Lečić), Stanković, Radonjić (od 46. Matić), Miladinović, Stojsavljević, Nikčević.
 
Omonija: Hristodulides, Kirjakidis, Nikolaides, Kalafas, Sava, Asimenos (od 90. Pizis), Neofitu (od 58. Spiridakis), P. Andreu (od 71. Hrisomilis), Hristou (od 71. A. Andreu), Papadopulos, Venizelu. 
 

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!