NAVIJAČI PLAČU ZA GOLOVIMA: Poslednjih godina, pa i decenijama, večitom derbiju fali ono najvažnije (VIDEO)

Z. Ć.

31. 08. 2022. u 08:30

NAVIJAČI vole golove, a njih malo ima u dvobojima večitih. Sve su ređi atraktivni mečevi između Zvezde i Partizana u kojima se mreže tresu, a gledaoci na tribinama i kraj televizora skaču od uzbuđenja i sreće.

НАВИЈАЧИ ПЛАЧУ ЗА ГОЛОВИМА: Последњих година, па и деценијама, вечитом дербију фали оно најважније (ВИДЕО)

Foto: Nebojsa Parausic

Godinama, pa i decenijama, dva naša najveća kluba uglavnom između sebe vode teške taktičke i tvrde bitke, sa malo lepih poteza i još manje pogodaka.

Ne računajući poslednji meč u finalu Kupa, kada je magični Katai svojim potezima i golovima ukrasio Zvezdin trijumf od 2:1, na deset prethodnih derbija nije palo više od dva pogotka. Taj "sušni" period obeležili su pravi klinčevi između dva stratega Dejana Stankovića i Aleksandra Stanojevića. Prštalo je na terenu od startova i duela, ali su dobre šanse mogle da se prebroje na prste jedne ruke.

Zanimljiv je podatak da je prošlo čak 20 derbija od kada je jedna od ekipa postigla tri pogotka na meču. Taj poslednji podvig napravio je Partizan, i to na "Marakani", 18. aprila 2017. kada su crno-beli predvođeni Markom Nikolićem savladali Grofovu Zvezdu i posle toga joj i preoteli prvo mesto (3:1, Leonardo dva, Tavamba). To je bio i poslednji prvenstveni trijumf "valjka" u komšiluku. Crveno-beli su prethodni put tri komada smestili u Partizanovu mrežu 12. septembra 2015. u 149. derbiju i od tada još nisu ponovili trojku (3:1, Vijera dva, Katai).

"VATROMET" PRE DESET GODINA

PRE skoro deset godina palo je poslednji put pet golova. Taj "vatromet" viđen je u 143. derbiju, crveno-beli su na "Marakani" slavili 3:2 (Kasalica, Milivojević, Milijaš - Mitrović, Jovanović autogol). Šest golova nije bilo od 2007, tada se Partizan "širio" kod komšija - 4:2 u 128. derbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)