ZVEZDA PREDSTAVILA NOVOG NAPADAČA: Stigao naslednik Milana Pavkova i odmah se zahvalio "delijama"

Александар Илић
Aleksandar Ilić

29. 08. 2022. u 16:19

FUDBALSKI klub Crvena zvezda i zvanično je predstavio novo pojačanje. Na stadion Rajko Mitić stigao je Kalifa Kulibali. Fudbaler sa Malija predstavljen je u društvu sportskog direktora Mitra Mrkele i predsednika kluba Svetozara Mijailovića.

ЗВЕЗДА ПРЕДСТАВИЛА НОВОГ НАПАДАЧА: Стигао наследник Милана Павкова и одмах се захвалио делијама

FOTO: FK Crvena zvezda

Novajlija u redovima Crvene zvezde zadovoljan je dolaskom u Srbiju.

- Drago mi je što sam sa vama. Crvena zvezda i Beograd su meni veoma interesantni. Zadovoljstvo mi je da igram za ovako veliki, istorijski klub. Veliko mi je zadovoljstvo da doprinesem timu ove sezone. Cilj nam je da osvojimo šampionat Srbije, rekao je Kulibali.

On ističe da dobro poznaje Zvezdu i da je mečeve već gledao.

- Zvezda mi je interesantan klub. Gledao sam poslednju evropsku utakmicu. Pre toga sam takođe pratio klub na Instagramu. Upoznat sam sa time koliko ljudi voli Zvezdu.

Glavni "krivac" za njegov dolazak u Srbiju je Osman Bukari.

- Bukari me je ubedio da dođem u Beograd.  Preneo mi je utiske o prvom timu. Upoznat sam sa klubom i istorijom. Čuo sam o Zvezdi sve najbolje, jedva čekam da izađem na teren i klubu dam maksimum na terenu.

FOTO: FK Crvena zvezda

Imao je napadač i poruku za navijače Zvezde.

- Zahvalio bih se na prilici i porukama podrške koje sam dobijao na instagramu. Daću svoj maksimum i takođe se nadam da ćemo zajedno ubeležiti mnogo pobeda ove sezone, zaključio je Kalifa Kulibali.

Novo pojačanje predstavio je Mrkela, a sportski direktor crveno-belih veruje da će Malijac doneti neophodan kvalitet u Ljutice Bogdana.

- Otišao je Milan Pavkov, a na njegovoj poziciji doveli smo špica sličnih karakteristika. Igrao je za Nant, Šarloa, Gent... Poslednjih pet sezona igrao je u Nantu. Radi se o visokom igraču koga karakteriše odlična igra u protivničkom šesnaestercu i verujem da će biti veliko pojačanje. Odluke donosimo u dogovoru sa stručnim štabom u odnosu na zahteve koje postavljamo pred nas. Dovodimo igrače različitih karakteristika kako bismo svim protivnicima pokazali ko smo. Čeka nas veliki broj teških utakmica, u narednih dva i po meseca igraćemo 18 mečeva. Izuzetno je teško sve to podneti, teret ćemo morati da ravnomerno ponesemo. U Crvenoj zvezdi mogu da igraju samo oni koji su spremni da prihvate pritisak. Verujem da Kupibali ima dovoljno iskustva i iz Francuske i reprezentacije Malija i da će svojim iskustvom doprineti i biti značajno pojačanje, rekao je Mrkela.  

FOTO: FK Crvena zvezda


Prvi čovek crveno-belih Svetozar Mijailović istakao je da je tekuća sezona od velike važnosti za aktuelnog šampiona države.

- Ova sezona je najznačajnija za osvajanje domaćeg prvenstva. To nam je bio cilj i imamo sve preduslove da taj cilj ostvarimo. Jačanjem na napadačkoj poziciji radimo na tome da odgovorimo zahtevima koji nas očekuju. Verujemo da će igrač ovog kvaliteta značiti u narednim izazovima.

Mijailović je takođe pozvao navijače da pruže podršku Zvezdi na svim utakmicama.

- Čekaju nas velike utakmice. Zvezdi je svaka utakmica velika. zamolio bih naše navijače, da na isti način kako su ispratili velike utakmice, da dođu na one koje su po značaju potpuno ravnopravne u osvajanju titule. Ja verujem da će ova lepršava igra koju naš tim gaji, koja obiluje sa dosta golova privući sve prave ljubitelje fudbala, a posebno naše zvezdaše da ispune stadion, rekao je prvi čovek Zvezde.

BONUS VIDEO:  Koliko novca su donele titule najboljima u Top 5 fudbalskih liga?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)