ODE ZVEZDA NA +10: Šampion nokautirao Voždovac, umakao Partizanu i zagrejao se za Ligu šampiona (VIDEO)

Novosti online

13. 08. 2022. u 22:40 >> 22:40

FUDBALERI Crvene zvezde su u 6. kolu Mocart bet Superlige savladali Voždovac sa 4:0 (2:0) i tako, uz odigrani meč više, umakli svom najvećem rivalu, Partizanu, na čak 10 bodova udaljenosti.

ОДЕ ЗВЕЗДА НА +10: Шампион нокаутирао Вождовац, умакао Партизану и загрејао се за Лигу шампиона (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Dva gola Zvezda je dala za samo šest uvodnih minuta, kada je i rešeno pitanje pobednika, ali "zmajevi" su ipak i po Marakani širili krila, hrabro se suprotstavivši braniocu trona.


Ipak, odlično snalaženje Aleksandra Pešića u drugom minutu, te smirenost Bukarija u šestom, oba puta na asistencije Mirka Ivanića, obezbedili su nedostižnu prednost šampionu. I prilično razloga za zadovoljstvo, smirenu igru, ali na momente i opuštenost koja je mogla skuplje da košta.


Voždovac je pretio kad god bi i koliko god bi to mogao. Nije to bilo nešto mnogo strašno po Milana Borjana, ali je kapiten Zvezde ipak imao više posla nego što je to obično slučaj u mečevima domaćeg prvenstva.


Ekipa Dejana Stankovića je, međutim, imala i veću inicijativu, i bolje šanse, pa su se raspevane "delije" nadale da će se rano započeta goleada nastaviti.


Morale su na to da čekaju doi same završnici meča. A i tada je briljirao Mirko Ivanić.

Treću asistenciju upisao je u 84. minutu, proigravši Bena, nakon što je još jedan rezervista, Srnić, oduzeo loptu gostima, a dva minuta kasnije i sam se upisao u strelce, postavivši konačan rezultat kada mu je loptu dodao Kanga, a on se bacio i, iskosa s leve strane, levicom šutirao precizno.

Time je samo uvećao razloge za optimizam u crveno-belom taboru.


I to ne zbog goleade, ili zbog (privremenog) bega Partizanu na 10 bodova razlike, već pre svega zbog nastavka serije uspeha pred dosad najvažniji meč sezone: prvi duel sa Makabijem iz Haife u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ta utakmica je na programu u sredu od 21 sat po srednjeevropskom vremenu u Izraelu, a revanš se igra nedelju dana kasnije na Marakani.

Crvena zvezda - Voždovac 4:0

Kraj utakmice!

88' - Novi gol! Mirko Ivanić, posle tri asistencije - Zvezda vodi 4:0!

 

87' - Benu skandira severna tribina. Jedan je od omiljenih igrača "delija", a evo i zbog kog poteza:

 

85' - Borbeni Srnić je osvojio loptu posle loše intervencije odbrane Voždovca, ona je došla do Ivanića na oko osam metara od gola, da bi on postao trostruki asitent koji sekund kasnije, proigravši desno od sebe usamljenog rezervistu Bena.

84' - Gol! El Fardu Ben na pravom mestu, Zvezda vodi sa 3:0!

83' - Lep pokušaj Srnića da uveća prednost domaćih, šutirao je sa distance posle "žabice" - a za malo bio neprecizan.

80' - Bunili su se usred svog napada igrači Zvezde, tražeći igranje rukom jednog od rivala, time i penal, ali se sudijska pištaljka nije oglasila. Štaviše, u brzoj kontri "zmajeva" Voždovac je bio taj koji je došao do apela za jedanaesterac, smatrajući da je prekršajem zaustavljen njihov napadač, no najstrože kazne na ovom meču nema.

79' - Utakmici prisustvuju 9.132 gledaoca

76' - Dve nove izmene u Zvezdi. Kangva izlazi - ulazi Sanogo, a umesto Kataija će na terenu biti El Fardu Ben

76' - Rodić je nepropisno, laktom, zaustavio Vujanovića i dobio žuti karton

75' - Odmah posle izmena su pripretili gosti, centaršut sa desnog krila je iznedrio ne baš kvalitetan udarac glavom Mijailovića, pa je Borjan imao lak posao.

74' - Dvostruka izmena kod "zmajeva". Vujanović i Novaković ulaze u igru, izlaze Pantović i Đurišić

72' - Tri, četiri minuta nešto mirnije igre, na sredini terena.

68' - Greška gostiju u ranoj fazi organizacije napada, Katai "krade" loptu, probao je i da postigne gol iskosa s leve strane, a golman mu je odbranio taj šut - nogama.

65' - Dvostruka izmena u Zvezdi: Slavoljub Srnić menja Pešića, a Stefan Mitrović Bukarija. Nema klasičnog napadača u crveno-belom timu trenutno.

FOTO: FK Crvena zvezda

64' - Možda i najlepši pokušaj na utakmici, Hajdin je polu-makazicama probao da savlada Milana Borjana posle ne baš idealne intervencije Zvezdine odbrane, a kapiten domaćih je napravio paradu i uhvatio loptu.

60' - Dvominutni napad Voždovca okonan je kornerom, te potom jednim dalekometnim volej-pokušajem, te će lopta pripasti Zvezdi.

56' - Prvi šut "zmajeva" u drugom poluvremenu, Milović je iznenadno pripretio s distance, a za oko 2-3 metra promašio gol Zvezde

55'  - Novi pokušaj domaćih, Kanga je šutirao s distance, lopta nekog od gostujućih igrača zakačila pa je tako došlo do kornera. A Zvezda ga nije iskoristila za uvećanje vrednosti.

54' - Katai je uputio udarac s leve strane, snažno i neprecizno. Odmah potom, izmena kod gostiju, Trifunović menja Todorovića.

52' - Tokom dvominutnog prekida dok se ukazivala pomoć igraču Voždovca (koji samostalno napušta igralište), desila se i VAR provera da li je start Milunovića bio za crveni karton. Isključenja neće biti, meč se nastavlja.

50' - Prekinut je meč na Marakani jer je Milunović vrlo oštro zaustavio Pantovića koji je probao da uputi asistenciju. Leži bivši Zvezdin junior na tlu...

46' - Počeo je drugi deo meča, i to uz jednu izmenu u domaćem sastavu. Trener Zvezde Dejan Stanković izvadio je iz igre svog prezimenjaka, a uveo Dragovića.

Kraj poluvremena. Zanimljivijeg nego što to ovih 2:0 pokazuje. Brzo je Zvezda povela, golovima Pešića i Bukarija, ali se Voždovac potom "isprsio", pretio koliko je mogao, ali je ipak Zvezda (imala 78 šuteva, od toga dva u gol, a gosti 3/1) bila bliža novom pogotku, jer je stvarala bolje šanse.

41' - Velika, velika prilika  za Aleksandra Kataija! Ostao je Zvezdin "magiko" sam na desetak metara, dobio loptu s desne strane i - promašio metu...

37' - Voždovac sve češće brzom razmenom dodavcanja uspeva da pređe s loptom pred Zvezdin šesnaesterac...

34' - Kangva je uputio pravi projektil sa 20-ak metara, u želi da donese Zvezdi 3:0, no za tako nešto je bila potrebna veća preciznost.

FOTO: FK Crvena zvezda

30' - Opet je Voždovac "pripreti", Ćirković je pobegao odbrani Zvezde po levom krilu, oštro centirao u peterac, golman domaćih, Milan Borjan, bio na pravom mestu - i pritom fauliran.

27' - Konačno pravi šut crveno-belih, Ivanić ostao sam između veznog reda i odbrane gostiju, stuštio se ka golu Voždovca, raspalio po lopti sa oko 20 metara, a onda je prohujala oko metar, dva iznad prečke.

25' - Zvezda je opet uspostavila potpunu kontrolu igre, ali, za razliku od uvodnih desetak minuta, ne uspeva da dođe do šuta za promenu rezultata.

21' - Kratkotrajna opsada gola "zmajeva", a na kraju je Rodić centirao s leve strane, Bukari glavom probao da donese 3:0 nakon što je lopta preletela bivšeg člana Zvezde, Hajdina, da bi lopta pogodila samo spoljni deo mreže.

17' - Prvi put od početka meča Voždovac ima nešto duže od minut loptu u svom posedu. Završeno je to centaršutem koji je izblokirao Rodić.

14' - Završene su dve utakmice Mocart bet Superlige koje su se igrale u ranijem terminu. Napredak i TSC su remizirali bez pogodaka, a Kolubara i Vojvodina uz ukupno četiri gola - 2:2.

12' - Posle dve asistencije, Mirko Ivanić je probao da i sam postigne gol, no malo preciznosti mu je nedostajalo da to i ostvari.

8' - Ovako je Bukari doneo Zvezdi 2:0...

 

7' - Katai je lepo uočio Ivanića na levom krilu, ovaj izdržao duel i uputio loptu u šesnaesterac, a tamo je Bukari bio najprisebniji, a i vrlo smiren, pa pogotkom obradoao "delije".

6' - Novi gol Zvezde - 2:0, strelac je Bukari!

5' - Evo i snimka prvog pogotka na meču:

 

4' - Probio se odlično po levom krilu Mirko Ivanić, idealno uputio nizak centaršut na rub peterca, a Aleksandar Pešić, umakavši Damjanoviću, spretno skrenuo loptu u mrežu "zmajeva" - 1:0.

3' - Gol! Zvezda vodi, strelac je Aleksandar Pešić!

20.49 - Utakmica je počela!

Minut tišine zbog smrti Kirila Dojčinovskog / FOTO: FK Crvena zvezda

20.47 - Minut tišine na Marakani u znak sećanja na nedavno preminulog fudbalera Zvezde, Kirila Dojčinovskog

20.47 - Gelor Kanga danas igra 150. meč za Crvenu zvezdu pa mu je pred početak utakmice uručen veliki dres sa tim brojem.

Gelor Kanga pred svoj 150. meč za Crvenu zvezdu / FOTO: FK Crvena zvezda

20.45 - Akteri meča izlaze na teren, a svi igrači Voždovca nose majice sa natpisom "Džoni, uz tebe smo!". Poruka je posvećena saigraču - Milan Đuričić, član "zmajeva", polomio je nogu na meču sa kragujevačkim Radničkim u prošlom kolu prvenstva.

Podrška saigraču - fudbaleri Voždovca pred meč sa Zvezdom na Marakani / FOTO: FK Crvena zvezda

20.42 - Na stadionu "Rajko Mitić" je nekoliko hiljada ljudi, bliži se početak meča, a pred prvi zvižduk sudije Marka Ivkovića zanimljivu izjavu dao je Mihajlo Trajković za TV Arena sport. Kao neko ko je pet godina radio sa Zvezdinom podmlatkom, on je čestitao crveno-belima na evropskim uspesima, poželeo im sreću protiv Makabija iz Haife u borbi za Ligu šampiona, ali i istakao da ga raduje "što Zvezda igra u najjačem sastavu, što je dobro za naš fudbal, a i predstavlja priliku njegovim igračima da se odmere protiv najboljih".

20.21 - Evo i sastava. Za Crvenu zvezdu od prvog minuta igraju Borjan, Stanković, Eraković, Milunović, Rodić, Kanga, Kangva, Ivanić, Bukari, Katai i Pešić. 

Što se Voždovca tiče, njegovih početnih 11 čine: Krunić, Mijailović, Damjanović, Milović, Hajdin, Đurišić, Ivezić, Pantović, Purtić, Ćirković i Teodorović.

Uoči meča

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je da je na slatkim mukama oko izbora tima pred subotnji meč šestog kola prvenstva koji se igra stadionu "Rajko Mitić".

Crveno-bele u sredu, 17. avgusta očekuje gostovanje Makabiju u Haifi u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona, pa se očekuje da Stanković "promeša karte" pred megdan sa "zmajevima", ali da ne ugrozi mogućnost da se ostvari nova pobeda kojom bi se najvećem rivalu, Partizanu, umaklo na 10 bodova prednosti.

"Sigurno da će biti neka promena, ali ne mnogo, jer kada igraš na dva fronta ili tri, kad počne Kup Srbije, nije lako, s obzirom da idemo na pobedu u svakoj utakmici. Bitno je da se posle tih utakmica radi dobar oporavak, da se igrači što pre osveže i spreme za naredni meč. Mi imamo širok roster, uvek mogu da računam na adekvatne zamene. Svi rade dobro, na slatkim sam mukama koga odabrati", izjavio je Stanković za klupski sajt.

Strateg aktuelnog prvaka Srbije i lidera Superlige osvrnuo se i na status Aleksandra Pešića i Mirka Ivanića, koji su zbog lakših povreda propustili put u Jerevan i gostovanje Pjuniku u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Nismo rizikovali, osetili su blage probleme. Znamo šta nas čeka u narednom periodu i kolika je važnost utakmice. Imali smo taj luksuz da možemo sebi da dopustimo da u Jermeniju otputujemo bez Pešića i Ivanića. Oni su u četvrtak radili sa ekipom, radiće i  ovog petka, pa ćemo odlučiti da li će oni nastupiti", rekao je Stanković.

Norvežanin Ohi Omoidžuanfo prethodne četirti utakmice presedeo je na klupi.

"Ohi je tu, radi. Uvek kada neko fali, kada ga nema, ne priča se o momcima koji igraju, daju golove i rade za tim. Uvek se izvlači neko ko nije tu, čisto da bi se pitalo za zdravlje. Ohi je dobro i spreman je, tako da idemo dalje", izjavio je trener Zvezde.

Fudbaleri Crvene zvezde posle pet kola Superlige imaju 12 bodova koliko i drugoplasirani Čukarički, ali crveno-beli imaju meč manje jer su zbog evropskih obaveza odložili duel petog kola protiv Vojvodine.

Sa druge strane, Voždovac je posle pet odigranih utakmica osvojio osam bodova i nalazi se na sedmom mestu Superlige.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

DAVOS 2024: Ciljevi održivog razvoja kao put ka boljem svetu za sve