NIKOLA JOKIĆ DOČEKAO DEVETO POJAČANJE: Srbija neće spavati, Denver stvarno kreće po NBA titulu (VIDEO)

Novosti online

13. 08. 2022. u 19:20

NIKOLA Jokić je bio i ostao vođa Denver nagetsa na parketu i van njega, a uprava kluba se pobrinula da ga još jednim pojačanjem obraduje.

НИКОЛА ЈОКИЋ ДОЧЕКАО ДЕВЕТО ПОЈАЧАЊЕ: Србија неће спавати, Денвер стварно креће по НБА титулу (ВИДЕО)

FOTO: AP

Aktuelni MVP je nedavno ponovo izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige, nedavno je potpisao najveći ugovor u istoriji košarke (značajno veći od prvobitno javljenih 270 miliona dolara, kako glase najnovije vesti), ali to nije sve.

Denver je u prethodnih mesec i po dana doveo čak devet pojačanja, uključujući i jedno koje je dogovoreno minule noći.

Kako je objavio Kris Hejns iz "Jahu sportsa", Denver je postigao dogovor sa slobodnim igračem, Džastinom Tilmanom, o angažovanju za narednu sezonu.


A Džastin Tilman bi mogao značajno da pomogne Nagetsima.


U pitanju je član idealne petorke Razvojne NBA lige iz prošle sezone.


Tada je ovaj krilni košarkaš igrao za Koledž park Skajhokse, koji su filijala Atlante, i na 26 utakmica ostvarivao je proseke od 23,5 poena i 11,6 skokova.
Tilman je pritom šutirao sa 59,6% uspešnosti iz igre.


Visok je 203 centimetara, težak 99 kilograma, ali bez nekih većih poteškoća uspeva da se nadigrava sa većima od sebe.

Pojačanja Denvera za NBA titulu?

Podsetimo, Denver je prilično aktivan ovog leta: iz kluba su u Vašington otišli dosadašnji plejmejker Nagetsa Monte Moris i iskusni bek Vil Barton, a iz suprotnog smera dolaze odlični "dvosmerni" igrač Kentavius Koldvel-Poup, popularni "KCP", i veteran na poziciji organizatora igre Iš Smit.

To nije sve, jer je potom angažovan i novi centar (istina, ne baš na veliko oduševljenje u taboru navijača Denvera, ali svakako - veliko NBA ime).

A onda je objavljeno da je naredno pojačanje Nagetsa - Brus Braun.

Ovaj 25-godišnjak, koji igra na pozicijama beka šutera i niskog krila, bio je 42. pik 2018. godine, a važi za prilično svestranog igrača, kome je odbrana jedna od glavnih karakteristika.

NBA karijeru je počeo u Detroitu, potom od 2020. do sada bio u Bruklinu, u kome je rekord karijere ostvario u februaru 2021. ubacivši 29 poena Sakramentu. Međutim, posebno se istakao u nedavnom plej-ofu. Na početku doigravanja, ubacio je Boston Seltiksima 26 poena i bio najefikasniji u ekipi koju predvodi Kevin Durant (koji je danas izazvao najveći NBA potres), a u drugoj i trećoj utakmici sa "keltima" Braun je ubacio bar po 23 poena, iako je više od 20 dao samo na četiri meča u ligaškom delu sezone.

Ova četiri pojačanja, uz povratak druge istinske zvezde Denvera, godinu dana odsutnog zbog povrede Džamala Mareja, ali i sjajnog šutera Majkla Portera Juniora, te zanimljiv izbor na nedavnom NBA draftu (bek Kristijan Braun, koji je bio triput srednjoškolski šampion, a jednom i NCAA prvaka tokom svojih koledž dana, te bek/krilo (a odličan defanzivac) Pejton Votson, kao i zanimljivo centarsko rešenje, Francuz Ismael Kamagate), te nedavno angažovanog Australijanaca Džeka Vajta koji je u Letnjoj ligi prosečno postizao osam poena i imao 6,5 skokova, uz šut od 70% iz igre u prve četiri utakmice za ekipu Denvera, u koji je stigao iz Melburn junajteda...

... trebalo bi da pojasne ostatku konkurencije da Denver kreće u pohod na titulu. 

Tome bi, svakako, trebalo dodati i da je uprava kluba iz Kolorada dosadašnjem "igraču koji je sedeo na dve stolice" (pravo igranja i u Razvojnoj ligi, ali ne u NBA plej-ofu) Devonu Ridu ponudila "normalan", dvogodišnji ugovor. Imajući u vidu njegov doprinos na parketu u sezoni za nama, i ne čudi što je i on uvršten u sastav ekipe za šampionat koji predstoji...

Suma sumarum...


Kentavius Koldvel-Poup, Iš Smit i Brus Braun su bili uvodni trio pojačanja, dolazak zlatnog centra američke reprezentacije uvećao je broj novajlija na četiri, tu su i tri momka s drafta, osmo pojačanje je pomenuti Australijanac iz Melburna, a deveto Džastin Tilman. 

Na kraju, možda Denver nema baš najjači tim u ligi, ali jedan od najzanimljivijih - ima svakako. Uostalom, predvodi ga dvostruki uzastopni MVP, a vraćaju se dva ključna "šrafa", Marej i Porter Junior. Uz pomenuta pojačanja, ali i igrače kao što su Aron Gordon i "Bizi" Bouns, biće to izuzetno interesantna ekipa u sezoni koja predstoji.

Nova NBA sezona počinje 18. oktobra, i to utakmicom Golden Stejt Voriors - Los Anđeles Lejkers.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista