"RUSIJA, SRBIJA I CRNA GORA SU ISTO": Đetić zagrmeo o pravoslavnom bratstvu! Šta će reći Milo?

Novosti online

05. 08. 2022. u 20:46 >> 20:47

IZJAVA crnogorskog reprezentativca, podićiće zasigurno mnogo prašine, a posebno će biti zanimljivo kako će podgorička vrhuška odreagovati na moćne reči bivšeg fudbalera Čukaričkog.

РУСИЈА, СРБИЈА И ЦРНА ГОРА СУ ИСТО: Ђетић загрмео о православном братству! Шта ће рећи Мило?

FOTO: Tanjug/AP

Marko Rakonjac, igrač Lokomotive iz Moskve, koji je odigrao sjajnu polusezonu na Banovom Brdu, a potom u maju potpisao za klub iz ruske prestonice, govorio je za tamošnji Meč TV gde je izneo nekoliko izuzetno zanimljivih konstatacija.

- Rusija je u očima Crnogoraca velesila. Ali ne samo u uobičajenom smislu te reči nego u svakom smislu. Ekonomskom, kulturnom i tako dalje. Videti Moskvu i posetiti je bar jednom, to je san svakog Crnogorca. Naravno, u Rusiji radi puno ljudi iz Crne Gore. Takođe, u Crnoj Gori živi puno Rusa. Rusija za nas igra ulogu, recimo, starije sestre - rekao je Rusima Rakonjac.

Malo je govorio i o svom kućnom vaspitanju, koje se zasigurno neće dopasti predsedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću.

- Nisam puno čitao istoriju, ali na nivou porodice to je usađeno u nas. Mene su vaspitali da su Srbija, Crna Gora i Rusija isto. Imamo zajedničku istoriju. To se vidi i u sportu kada navijači okače transparente.

Bivši fudbaler Čukaričkog osvrnuo se na kraju na razlike između srpskog i ruskog fudbalskog šampionata.

- U osnovi je to nivo fizičke spreme. Ovde su igrači jači, tempo igre je veći. Što se tiče odbrane, centralni bekovi u Rusiji su takođe moćniji, ali su istovremeno i sporiji nego u Srbiji - zaključio je crnogorski fudbaler.

Rakonjac je ove godine prešao iz Čukaričkog u redove Lokomotive iz Moskve za sumu od 2,5 miliona evra.

 

BONUS VIDEO: PIKSI, VIDIMO SE, BRATE! Kad Dragan Stojković Piksi dođe na meč Radničkog iz Niša

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)