SERIJA A VIŠE NEĆE BITI ISTA: Italijani uveli promene u fudbalu, šampion će se odlučivati drugačije nego do sad

Novosti online

28. 06. 2022. u 19:15

FUDBALSKI savez Italije (FIGC) potvrdio je da će se od sezone 2022/2023 igrati plej-of za titulu u slučaju da ekipe budu bodovno izjednačene.

СЕРИЈА А ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ИСТА: Италијани увели промене у фудбалу, шампион ће се одлучивати другачије него до сад

FOTO: EPA / CLAUDIO GIOVANNINI

Predsednik saveza Gabrijele Gravina već je neko vreme forsirao promenu i ona je danas zvanično potvrđena na sastanku Izvršnog odbora krovne kuće italijanskog fudbala.

To znači da će ako dve ekipe završe sa jednakim brojem bodova na vrhu tabele ići u plej-of kako bi se odlučilo o prvaku Serije A. Igraće se jedan meč, neće biti produžetaka, pa ako bude izjednačeno nakon 90 minuta, izvodiće se penali.


Šampion Serije A je u prošlosti putem plej-ofa odlučen samo jednom, kada je Bolonja pobedila Inter sa 2:0, davne 1964. godine.

Na ovaj način u Italijanskom fudbalskom savezu veruju da će uzbuđenja u budućnosti biti mnogo više i da bismo mogli svedočiti velikim dramama i utakmicama za istoriju.


BONUS VIDEO: Otvoren novi stadion u Kruševcu
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a