"LIGA ŠAMPIONA JE SREĆA": Direktor Sitija nahvalio Premijer ligu, pa opleo po Real Madridu

Novosti online

27. 06. 2022. u 12:21

IZVRŠNI direktor Mančester sitija Feran Sorijano veruje da će engleski klub jednog dana da osvoji fudbalsku Ligu šampiona, prenose britanski mediji.

ЛИГА ШАМПИОНА ЈЕ СРЕЋА: Директор Ситија нахвалио Премијер лигу, па оплео по Реал Мадриду

FOTO: Tanjug/AP

Mančester siti je u poslednjih 11 godina osvojio šest titula u engleskom prvenstvu.

Britanski mediji podsećaju da klub iz Mančestera još čeka na trofej u Ligi šampiona, a samo jednom su igrali u finalu ovog takmičenja, i to 2021. kada su poraženi od Čelsija.

- Liga šampiona nam nije glavni cilj, jer u tom takmičenju postoji uticaj sreće. Uvek može da vam se dogodi neka loša utakmica. Ako vam se to desi u polufinalu, onda ispadate. Ko osvoji Premijer ligu najbolji je tim u engleskom prvenstvu. Mi uvek pričamo da u Premijer ligi zarađujemo za hleb i od nje živimo. Bilo bi lepo da osvojimo Ligu šampiona, ali nismo opsednuti, jer smo strpljivi. Osvojićemo je u pravo vreme - rekao je Sorijano.

 

On tvrdi da je madridski Real imao sreće da prošle sezone osvoji Ligu šampiona.

- Mogao bih da kažem da su zaslužili da izgube od Pari Sen Žermena, Čelsija, Liverpula i nas. Međutim, ljudi se ne sećaju 80-ih i 90-ih godina prošlog veka kada je Real sa Emiliom Butragenjom imao sjajan tim, jedan od najboljih u istoriji, pa nije uspeo da osvoji Ligu šampiona - istakao je direktor Sitija.

Sorijano je izvršni direktor Sitija od 2014. godine.


BONUS VIDEO: Andrade trenirao sa novim saigračima
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)