"LJUBAV KOJU DOBIJAM IZ SRBIJE NEMAM NI U PORODICI": Zdravko Mamić govorio otvoreno o svemu

Novosti online

26. 06. 2022. u 19:59

ZDRAVKO Mamić, bivši predsednik zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo i begunac od hrvatskog pravosuđa koji je osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, već četiri godine živi u Međugorju. On je za srpski "Sportal" dao intervju u kome je pričao o velikim transferima, situaciji sa Lukom Modrićem i srpsko-hrvatskim odnosima.

ЉУБАВ КОЈУ ДОБИЈАМ ИЗ СРБИЈЕ НЕМАМ НИ У ПОРОДИЦИ:  Здравко Мамић говорио отворено о свему

foto: EPA

Protiv njega se vodi sudski proces u Hrvatskoj, da je "prisvojio 6.000.000 evra Dinamovog novca", Mamić na kaže da je izdigao klub iz pepela i objašnjava kako je radio dok je bio na čelu zagrebačkog kluba.


- Nisam "kokošar", kao što je većina ljudi koja vodi državu i klubove. Koji se pomame posle prve ponude. Ja sam bio nepotkupljiv. Ja sam njih stavio u mašinu, kako bi od njih uzeo novac. Pa su, na primer, nudili za nekog igrača pet miliona, plus tri meni sa strane. Ja sam rekao "ne, već sav novac, i to 15 miliona, na račun Dinama". I tako je uvek bilo. A evo kakvu su mi zahvalnicu dali. Da sam taj isti Dinamo, koji sam digao na noge, vinuo u visine i pozicionirao na mapi Europe, "tobože" pokrao. Nestvarno... Kao da se desna strana mozga posvađa s levom. Neopisivo. Nema logike. Ponoviću, nema velike mudrolije, ja sam cenio svoj klub, igrače i sebe. I nisam dozvoljavao odlazak u klub koji prvi pošalje ponudu. Vodio sam računa i u kakve će sredine ići - rekao je bivši predsednik.

Mamić se potom osvrnuo i na svoj odos sa hrvatskim fudbalerom Lukom Modrićem i ispričao šta se sve dešavalo u prošlosti.

 - Kada sam obavestio Luku Modrića da ne može u Njukasl, i u neke druge klubove, da je imao nož, “zaklao” bi me. I on to piše u svojoj knjizi. Da mi je to zamerio, da nije hteo pogledati ni mene ni mog brata. A ja sam hteo, da pored finansijskog, i njegov sportski put bude pravi. Konačno, moj sin ga je prodao u Totenhem, jedan od najvećih klubova na svetu. Odatle ga je prodao u Real. I onda kada ga je prodao u Real i izgradio karijeru, a uzeli smo ga sa 14 godina kao ratnog izbeglicu, on je "udario pedalu" mom sinu, koji ga više ne zastupa. Inače, silno sam ponosan na Modrićevu karijeru. On je neponovljiva osoba, kada je u pitanju predanost sportu i sve ove velike rezultate je zaslužio - izjavio je Mamić.

Bivši prvi čovek Dinama potom je govorio i o srpsko-hrvatskim odnosima.

 - U kontaktu sam sa prijateljima i poznanicima iz Srbije i na to sam silno ponosan. Ja takvu ljubav, koju uživam u Srbiji, maltene nisam doživeo u sopstvenoj porodici. Upravo je to poruka našim političkim elitama, da se okrenu stvarnosti, da ne lažu svoje narode i da nas više puste da radimo u miru. Jer mi ekonomski odlično sarađujemo, hrvatska mladež se provodi u Beogradu, a srpska po hrvatskom primorju. Eto divnog primera. Kada glasamo na fudbalskim forumima, onda se mi dogovaramo, glasamo za kanidata iz Hrvatske ili Srbije. Iz Dinama ili Zvezde. Bili smo svetska sportska sila. Danas, kada bismo se spojili u sportu bivše republike, nema sportske sile koja bi nam bila ravna - zaključio je Mamić.

BONUS VIDEO: Andrade odradio trening sa novim saigračima
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024