"DOKAZAĆU DA VREDIM!" Zlatan Šehović: Uvek sam razmišljao da se vratim u Partizan

M. BLAŽIĆ

21. 06. 2022. u 21:39

TOKOM zimske pauze u sezoni 2019/2020, Zlatan Šehović (21) bez objašnjenja je precrtan kod Save Miloševića, iako je godinu dana pre toga najavio da bi mogao da predstavlja dugoročno rešenje na levom boku Partizanove odbrane. Koferi su spakovani, mladi defanzivac se zaputio u Izrael, rešen da se jednog dana vrati u "svoju kuću" i pokaže da zaslužuje mnogo više.

ДОКАЗАЋУ ДА ВРЕДИМ! Златан Шеховић: Увек сам размишљао да се вратим у Партизан

FK Partizan/M.Todorović

Koketiranja je bilo i pre ovog leta, a sada su se stekli svi uslovi za obnovu ljubavi i parafiranje, nadaju se svi, mnogo uspešnije saradnje.

- Bilo je kontakata i kada je Stanojević postao šef stručnog štaba, tada je moj bivši klub tražio više za obeštećenje, pa se nije realizovalo. Sad je sve počelo u januaru, bio sam raspoložen u startu da se vratim u Partizan, srećom, na kraju se to i dogodilo - počinje Šehović za "Novosti" priču iz Ptuja o onome što je bilo i što ga tek očekuje u Humskoj.

Kao neko ko je prve fudbalske korake naučio upravo u Zemunelu, Šehoviću očekivano nije bilo lako da se pomiri sa činjenicom da je zastao na korak pred najvećom scenom.

- Stalno mi je u glavi bilo da moram da se vratim da popravim stvari. Sve je počelo kod Đukića u leto 2018. u istom ovom hotelu u Ptuju. Na moju nesreću, povrede su u najvećoj meri usmerile taj moj početak u seniorskom fudbalu. Povredio sam list, pa koleno, onda sam polako hvatao ritam kod Bate Mirkovića.

STIGLI FILIPOVIĆ I BAŽDAR

FOTO: FK Partizan

EKSPEDICIJA Partizana u Ptuju od juče je jača za dva imena. Šefu struke su se na raspolaganje stavili novajlija Aleksandar Filipović i mladi napadač Samed Baždar, koji su već u popodnevnim časovima odradili prvi trening sa ekipom (na slici).

Sledeći trener je ipak bio koban po Šehovićeve snove i ambicije.

- Kod Save Miloševića sam tek tako precrtan, bez ikakvog objašnjenja. Nije bilo lako, tu sam kroz sve mlađe kategorije i onda saznam da moram da idem, da nisam potreban.

Odlazak u Izrael je delovao kao rizičan potez, koji se, ispostavilo se kasnije, i te kako isplatio.

- Brzo sam se privikao na Netaniju. Bio je tamo kad sam došao naš trener Drapić, koji je bio pomoćnik Grantu, i Fatos Bećiraj. Ova poslednja sezona je bila odlična, završili smo četvrti. Dobili smo šampiona Haifu 3:0, po mnogima igrali najlepši fudbal. Svakako je to bilo sjajno iskustvo za mene, mnogo sam naučio.

Period aklimatizacije mladom defanzivcu praktično nije ni potreban.

- Sve je tu, na starom mestu. Ništa se nije promenilo, trenera Stolicu poznajem iz kadetske i mlade reprezentacije. Znam njegovu filozofiju, znam šta želi i traži i na terenu i van njega i to će mi nesumnjivo u velikoj meri olakšati ovaj novi početak u Partizanu.

Prilično je izvesno da Šehovićev povratnički debi neće biti na njegovoj standardnoj poziciji, zbog deficita sa štoperima.

- Nemamo dovoljan broj centralnih defanzivaca. Verujem da će se brzo rešiti. U prošloj sezoni sam igrao štopera, kod Stolice u reprezentaciji sam bio i štoper i bek, gde god da me stavi, biću srećan.

Konkurencija je Urošević, po mnogima, uz Rikarda najbolji igrač Partizana prošle sezone, sa čime se slaže i Šehović.

- Urošević ima odličnu sezonu iza sebe, po meni je uz Rikarda bio najbolji igrač Partizana. Konkurencija će dobro doći i njemu i meni jer nas konstantno tera da budemo spremniji i bolji. Meni su obe strane dobre. Volim da idem napred, volim i nazad da budem čvrst, da bude mnogo jakih duela. Videćemo, procenićete šta mi je bolja strana.

OPTIMIZAM Zlatan Šehović u Sloveniji, na treningu/FOTO: FK Partizan

Pored osvajanja trofeja, što se podrazumeva, novajlija u crno-belom ima još jednu veliku želju.

- Veliki problem našeg fudbala je mala podrška publike. Kad su tu navijači, odmah smo bolji. Potrebni su nam u "malim utakmicama", nikada nećemo davati ništa manje od maksimuma, to mogu da garantujem - zaključio je Šehović.

San o "orlovima"

STATISTIČKE kolone vezane za Šehovićeve igre u nacionalnom timu su pune u svim mlađim kategorijama, ostalo je još samo da se dočeka jagoda na šlagu, u vidu debija za najjači državni tim.

- Prošao sam sve mlađe selekcije i normalno je da je san da zaigram za reprezentaciju. Jednog dana će, nadam se, doći i ostvarenje te velike želje, na meni je da radim i budem strpljiv - ističe Zlatan.

BONUS VIDEO: Partizanov dan u Ptuju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!