ITALIJANSKI GIGANTI CENE SRPSKE FUDBALERE: Bleki Interov, Kostić "damin"?

Đ. SAMOILOVIĆ

10. 06. 2022. u 22:44

NEKADA Vladimir Jugović, Darko Kovačević, Dejan Stanković, Siniša Mihajlović, a danas Dušan Vlahović, Sergej Milinković- Savić, Nemanja Matić i ostali...

ИТАЛИЈАНСКИ ГИГАНТИ ЦЕНЕ СРПСКЕ ФУДБАЛЕРЕ: Блеки Интеров, Костић дамин?

FOTO: M. Vukadinović

Veliki italijanski klubovi i srpski fudbaleri već dve decenije deluju kao savršen spoj, a vrlo lako bi moglo da se desi da naša zemlja dobije još dva predstavnika u gigantima sa Čizme.

Prema navodima Fabricija Romana, transfer eksperta iz Italije, Inter je blizu dovođenja Nikole Milenkovića, komandanta odbrane "orlova" i Fiorentine. Blekijevo ime je iskočilo kao opcija za "neroazure" nakon što je objavljeno interesovanje PSŽ za Milana Škrinjara, stuba Interove odbrane.

Izdanak Partizanove škole fudbala se kotira kao "plan B" za Inter, pošto su postigli usmeni dogovor sa defanzivcem Torina Glisonom Bremerom, ali "bikovi" još nisu odobrili odlazak jednog od najboljih štopera Serije A u protekloj sezoni. Mediji u Italiji skoro pa u svakom prelaznom roku u nekoliko prethodnih godina sele Milenkovića iz Firence, a kao kandidati za potpis Beograđanina rođenog 1997. u prošlosti su figurirali Milan i Vest Hem.

Pored Milenkovića u epicentru transfer nagađanja nalazi se i Filip Kostić, koga hoće Juventus koji je zimus doveo i Dušana Vlahovića. Priču je dodatno "podgrejao" komentar Nemanje Radonjića, koji je zajedno sa Kostićem posetio jednog frizera u Stokholmu, a kada su Filipa pitali gde će igrati u narednoj sezoni, njegov reprezentativni saborac je odgovorio "Juventus", na šta se najbolji igrač Lige Evrope samo nasmejao.

Serije A naredne sezone mogla bi da bude poslastica domaćim ljubiteljima fudbala, ako se uzme u obzir da će Juventus sa Vlahovićem tražiti put ka povratku na vrh. Murinjova Roma sa Matićem i Svilarom imaće veće ambicije nego lane, tu je i dalje Sergej Milinković-Savić (Lacio), a još ako transfere kompletiraju i Milenković i Kostić, sprema nam se pravi specijalitet. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima