TANDEM KANGA- KANGVA: Ma kakav Dzjuba, Božović dovodi veliko pojačanje u Zvezdu, poznati detalji (VIDEO)

Novosti online

29. 05. 2022. u 17:44

CRVENA zvezda je "odbranila" duplu krunu i već polako može da razmišlja o narednom velikom cilju, grupnoj fazi Lige šampiona, nakon dve uzastopne godine igranja u Ligi Evrope. Na pragu da postane prva akvizicija tima iz Ljutice Bogdana za evropsku pozornicu je Zambijac, Kingsi Kangva.

ТАНДЕМ КАНГА- КАНГВА: Ма какав Дзјуба, Божовић доводи велико појачање у Звезду, познати детаљи (ВИДЕО)

foto: EPA

Deluje da su čelnici crveno-belih odustali od Artjoma Dzjube i da je saga oko njegovog dolaska na "Marakanu" konačno završena.

Ipak skauti Zvezde očigledno i dalje budno prate rusko tržište, pa je tako vezista Arsenala iz Tule, prema pisanjima portala "Repubulika.rs" jednom nogom već na stadionu "Rajko Mitić". 

Afrikanac bi navodno trebao da stigne u Beograd tokom naredne nedelje, a potpisaće i trogodišnji ugovor sa prvakom Srbije.

Njegova ugovor sa ruskim klubom ističe na leto 2023. godine, a klub iz Ljutice Bogdana će platiti obeštećenje u visini od 400 hiljada evra, i to u dve rate.

Kangvin saigrač je srpski igrač Đorđe Despotović koji je govorio o kvalitetima, po svemu sudeći novog lica u redovima sprskog šampiona.

- Kangva me je zvao da se raspita o klubu i uslovima u Crvenoj zvezdi. Rekao sam mu sve najbolje, jer sam ubeđen da bi bilo sjajno da dođe. Reč je o top igraču. Šou bi pravio, navijači bi sigurno uživali u njegovim igrama. Sličan je Kangi, ali bolji, on ima sve. Tehniku, brzinu, šut, pas, paklen je igrač, svaka čast ljudima koji su ga našli i skautirali. Znam da su ga zvali Lokomotiva i Gent. Ako dođe u Zvezdu bio bi to veliki uspeh, mogao bi mnogo da donese svojim partijama, ali i kasnije prodajom jer je mlad igrač - rekao je Đorđe Despotović za "Mocart sport". 

Čovek koji je afirmisao Kangvu i pomogao mu da u razvitku potencijala je upravo bivši trener Crvene zvezde, Miodrag Božović, pa se tako da za pretpostaviti da je upravo na njegovu preporuku Zvezda krenula u lov na potpis Afrikanca.  

Ove sezone reprezentativac Zambije je odigrao 19 utakmica u Premijer ligi Rusije, postigao je četiri, a namestio pet golova.

Kangva igra u Rusiji od 2019. godine. Tamnoputi vezista ima ugovor sa Arsenalom do 2023. godine.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)