MURINJO ISPISUJE ISTORIJU: Ne tako davno zvali ga "bivši trener", a sada....

Novosti online

06. 05. 2022. u 22:53

BIVŠI trener. Tim komplimentima je Žoze Murinjo "čašćavan" nakon epizoda u Mančester junajtedu i Totenhemu. Stigma protkana možda i nerealnim očekivanjima sa klubovima čiji problemi sežu mnogo dublje od trenera, nadvila se nad karijerom čuvenog Portugalca.

МУРИЊО ИСПИСУЈЕ ИСТОРИЈУ: Не тако давно звали га бивши тренер, а сада....

FOTO: EPA

Međutim, dolazak u Romu, pokazao se kao pravi potez za "Posebnog". U Seriji A čvrsto drži petu poziciji, dok je u Ligi konferencija dogurao do finala savladavši Lester (1:1, 1:0) i 25. maja u Tirani protiv Fejenorda će imati priliku da objedini "triling" pehara takmičenja UEFA. Sa Portom je osvajao LŠ i Kup UEFA, sa Junajtedom Ligu Evrope, sa Interom Ligu šampiona.

Preostalo mu je samo još da pokori i novonastalo takmičenje koje je ove sezone ima premijeru.

- Ovo je bila porodična pobeda. Nije izvojevana samo na terenu, niti doprinosom sa klupe, već ju je zaradio ceo stadion. Ovo je naše najveće dostignuće, ta empatija i porodična povezanost koju smo izgradili sa navijačima - u dahu je pričao Murinjo koji je nakon poslednjeg sudijskog zvižduka i zaplakao.

Imao je i zanimljivu poruku za velikog prijatelja i kolegu Karla Ančelotija koji će sa Real Madridom 28. maja u Parizu protiv Liverpula igrati za pehar Lige šampiona.

- Ako mi dozvolite da pošaljem poruku mom prijatelju, velikom Karletu, rekao bih... Hajdemo obojica do trofeja - dodao je Portugalac. 


Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri