SAMO ŠTO PESNICE NISU SEVALE U LIGI ŠAMPIONA! Veliki špansko-engleski sudari u polufinalu (VIDEO)

Novosti online

13. 04. 2022. u 23:01

"OSTALO ih četiri", kaže pesma stara, ona dečja o gusarima, a upravo je toliko ekipa preostalo u borbi za trofej Lige šampiona.

САМО ШТО ПЕСНИЦЕ НИСУ СЕВАЛЕ У ЛИГИ ШАМПИОНА! Велики шпанско-енглески судари у полуфиналу (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Dan nakon što je Real u spektakularnom meču eliminisao branioca trona, Čelsi, a Viljarel priredio senzaciju protiv Bajerna, u polufinale elitnog takmičenja plasirale su se i ekipe Liverpula i Mančester sitija (koje će se u subotu na "Vembliju" sastati u polufinalu FA kupa).

Liverpul je, posle pobede od 1:3 u Portugaliji, na "Enfildu" eliminisao Benfuku uz 3:3 u revanšu, dok je Siti posle "minimalca" protiv Atletika, u Madridu remizirao (0:0) i, uz prilično napetu situaciju koju su "zakuvali" Stefan Savić i Fil Foden u 90. minutu, pridružio se rivalu za premijerligašku titulu u polufinalu Lige šampiona.

U polufinalu će se sastati Real - Mančester siti, odnosno Viljareal - Liverpul.

Goleada na "Enfildu"

Što se tiče dešavanja na engleskom tlu, ekipa Jirgena Klopa je, posle pomenutog trijumfa od dva gola razlike u gostima, obradovala navijače Crvenih i na svom terenu, jer je Liverpul poveo u revanšu lepim golom Ibrahime Konatea, glavom posle kornera, za 1:0 u 21. minutu, kada mu je centrirao Cimikas.

Ipak, iako je domaćin (i pored ostavljanja tandema Mane - Salah na klupi) kontrolisao zbivanja na terenu, prilično se ta slika promenila kada je Gonaso Ramos vrlo preciznim udarcem, posle prijema lopte i okreta, poravnao rezultat u 32. minutu, posle čega je Benfika zaigrala konkretnije i opasnije.

Gonsalo Ramos postiže gol za Benfiku protiv Liverpula na Enfildu / FOTO: Tanjug/AP

Ali, sva nadanja portugalske ekipe vrlo brzo je raspršio Roberto Firmino.

Najpre je 55. minutu iskoristio nespretnu reakciju odbrane rivala, te asistenciju Dioga Žote s leve strane da neometan donese 2:1, a onda je u 65. dodavanje Cimikasa iz slobodnog udarca Firmino školskim volej-udarcem "prosledio" u mrežu za još veće vođstvo.

Roberto Firmino slavi gol za Liverpul protiv Benfike u Ligi šampiona / FOTO: Tanjug/AP

Brojne navijače Benfike na "Enfildu" je u 72. minutu obradovao Jaremčuk, pobegavši odbrani Crvenih i smanjivši rezultatski zaostatak, ali ni taj, ni gol koji je Darvin Nunjez postigao deset minuta kasnije kada je "zaspala" odbrana Liverpula, nisu sprečili Klopovu ekipu da prođe dalje.

Umalo tuča u Madridu

Kada je o zbivanjima na stadionu "Vanda Metropolitano" reč, Atletiko je, posle prvog duela sa Sitijem u kome nije imao nijedan jedini šut u okvir gola, uspeo to da popravi "već" u prvom poluvremenu revanša, ali je taj segment igre, i pored mirovanja obe mreže, ipak pripao "građanima". Mančester siti je, naime, bio bolji, a i bliži pogotku, naročito kada je posle jedne gužve Gundogan iz izgledne pozicije pogodio stativu "jorgandžija", posle čega ni De Brujne nije uspeo da loptu smesti na željeno mesto.

Međutim, u drugom poluvremenu, ekipa Dijega Simeonea je počela da pravi prilične probleme Sitiju.

Atletiko je zaigrao i ofanzivnije i lepršavije, a da je posle dobrih dodavanja Žoaa Feliksa Antoan Grizman bio malo prisebniji u dve izgledne situacije, navijači kluba iz španske prestonice imali bi razloga za radost zbog anuliranja zaostatka iz prve utakmice.

U napetoj završici meča, "jorgandžije" su krenule na sve ili ništa, a svojim potezima i stvorenim prilikama, dizali su publiku na noge. Ipak, šanse su ostale neiskorićene, pa su i "živci popuštali", a fudbalske varnice kojih je bivalo sve više pretvorile su se u vatru u 90. minutu.

Tada je Stefan Savić uklizao i odneo loptu ispred Fila Fodena, koji je prilikom doskoka pao na tlo i uz bolnu grimasu izazvao privremeni prekid meča. Ali je izazvao i Savićev bes, jer je nekadašnji defanzivac Partizana, Sitija i Fiorentine, bio ubeđen da rivala nije faulirao, pa je engleskom reprezentatitivcu pritrčao, zgrabio ga i odgurao pola metra dalje, van terena, da bi se meč nastavio.

Na Savića su nasrnuli drugi igrači mančesterske ekipe, klupskog kolegu su branili fudbaleri Atletika, a nemački sudija Zibert je procenio da je najratoborniji bio član domaće ekipe Felipe, koga je isključio, dok je Stefan Savić prošao sa žutim kartonom, iako je se nije mnogo suzdržavao od burnih reakcija, pa čak i povukao za kosu najskuplje pojačanje u istoriji Sitija, Džeka Griliša.

Oštrih prekršaja je bilo i kada je igra nastavljena, a meč je produžen za devet minuta (doduše, igralo se 12), no rezultat se i pored novih šansi Atletika nije menjao, pa je Siti prošao u polufinale.

Liga šampiona, rezultati i raspored


UTORAK
Real Madrid - Čelsi 2:3 (prvi meč 3:1) 
Bajern M. - Viljareal 1:1 (prvi meč 0:1)
SREDA, od 21 sat:
Atletiko Madrid - Mančester siti 0:0 (prvi meč 0:1)
Liverpul - Benfika 3:3 (prvi meč 3:1)


Polufinale:

Real - Mančester siti

Viljareal - Liverpul

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri