SKANDAL: Ovo je Evroliga uradila Litvancima zbog vređanja Srbije i NATO-provokacije

Novosti online

13. 04. 2022. u 21:25

EVROLIGA je ponovo uradila nešto što se uopšte neće svideti navijačima KK Crvena zvezda.

СКАНДАЛ: Ово је Евролига урадила Литванцима због вређања Србије и НАТО-провокације

Foto: Printskrin

Pristalice kluba s Malog Kalemegdana, sada već godinama, nadglašavaju evroliginu himnu pred početak utakmica, jer pamte kako su čelni tog takmičenja kaznili njihov klub, kada je član "delija" Marko Ivković ubijen u Istanbulu, a sada imaju novi razlog za nezadovoljstvo.


Razlog je odluka Evrolige povodom vređanja Srbije i NATO provokacije koju su priredile pristalice Žalgirisa na nedavnom meču sa Zvezdom.

Podsetimo, na pometnutom meču košarkaši crveno-bele ekipe odbili su da drže zastavu Ukrajine tokom intoniranja himne Evrolige, jer je ona iskorišćena kao "podloga" za jednu sasvim normalnu poruku, "Zaustavite rat".

A ne samo da su navijači Žalgirisa vređali gostujuću ekipu skandiranjem "Je*i se,  Srbijo!", već su došli i "spremni" na tribine, provocirajući gostujuću ekipu zastavom NATO pakta, alijanse koja je bombardovala našu zemlju 1999. godine.

Evroliga je tim povodom pokrenula postupak protiv litvanskog kluba, a na kraju ga je kaznila sa "čak" 9.000 evra i  to uz "upozorenje".

Disciplinski sudija Evrolige je saopštio da je "Crvena zvezda unapred najavila da neće držati pomenutu zastavu, pa je Žalgiris odgovoran što se ona uopšte pojavila na parketu", a da je ponašanje gostujućeg tima "potom i izazvalo nezadovoljstvo domaće publike".

Sama kazna je obrazložena činjenicom da Žalgiris ove sezone ranije nije bio kažnjavan, a zbog sličnih propusta nije sankcionisan ni u prethodna tri izdanja Evrolige.

Uz to, disciplinski sudija je ispitao i izbacivanje nekolicine Zvezdinih navijača iz hale, što je okarakterisano "kao brza akcija kako bi se izbegao veći konflikt", pa ja taj postupak "deportacije iz tribine/grada bio jedini razlog za upozorenje".

Dakle, vređanje Srbije u Evroligi, provociranje zemlje zastavom alijanse koja ju je bombardovala, košta "čak" devet hiljada evra. I jedno upozorenje u stilu "nemojte više to da radite, molićemo fino". To će, nema sumnje, od takvih namera odvratiti svakoga ko pomisli da to uradi...

 

Bonus video: "Delije" i "grobari" zajedno zapevali kada je u halu ušao vojni orkestar

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DŽEJMS NESTRPLJIV! NBA legenda jedva čeka da počne