VELIKANI ZAVRŠILI NA KOLENIMA: Ajaks i Junajted već u osmini finala eliminisani iz Lige šampiona

N. I.

16. 03. 2022. u 21:15

FUDBALERI Atletiko Madrida i Benfike su u utorak uveče igrali protiv svih mogućih prognoza i protiv dva velika rivala. Ulog je bio plasman u četvrtfinale LŠ, a nasuprot Madriđana je stajao veliki Mančester junajted na "Old Trafordu", dok je na krcatoj "Johan Krojf areni" Ajaks mislio da ima lak posao protiv gostiju iz Lisabona.

ВЕЛИКАНИ ЗАВРШИЛИ НА КОЛЕНИМА: Ајакс и Јунајтед већ у осмини финала елиминисани из Лиге шампиона

FOTO: AP

Ni prognoze, ni veličina trofejnih sala, kao ni imena rivala nisu omađijali dva gostujuća tima, pa su i Atletiko i Benfika, sa 1:0 slavili veliki uspeh i plasman u četvrtfinale i sa osmehom na licu čekaju sutrašnji žreb u Nionu. To što je Junajted krenuo u revanš sa madridskih 1:1 ili Ajaks sa lisabonskih 2:2, nije obeshrabrilo rivale koji su, bar na papiru, bili u ulozi autsajdera.

Brazilac u dresu Atletika Renan Lodi je u 41. minutu utišao engleski fudbalski "Teatar snova" i već tada se videlo da će ekipa Dijega Simeonea da pokaže i zube i mišiće domaćinu. Jalovo je napadao Mančester, pokušao je trener domaćih i sa Nemanjom Matićem kao džokerom u drugom poluvremenu, ali je sve to bilo bezuspešno. Posebno tragična figura je Kristijano Ronaldo, as Junajteda, koji posle 17 sezona, ove neće uzeti nijedan trofej!

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić je završio takmičenje. Uzaludan je svaki pogled na statistiku utakmice u Amsterdamu, i podatak da je Benfika jednom šutnula u okvir gola i da je baš šut Urugvajca Darvina Nunjeza u 77. minutu završio u mreži "kopljanika".

- Dominirali smo tokom cele utakmice. Nažalost, kažnjeni smo zbog jednog pada koncentracije - rekao je trener Ajaksa Erik ten Hag, koga mediji najavljuju kao novog trenera Junajteda od leta.

PROŠLI

Liverpul (Engleska)

M. siti (Engleska)
Real (Španija)
Bajern (Nemačka)
Benfika (Portugalija)
Atletiko (Španija)

BONUS VIDEO: Fudbaleri Partizana na aerodromu "Nikola Tesla" pred put u Holandiju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)