DUŠAN POTAPA PODMORNICU: Juventus posle 1:1 u Španiji favorit za prolaz protiv Viljareala

N. I.

16. 03. 2022. u 10:52

DUŠAN Vlahović je pogotkom u 33. sekundi utakmice u Španiji doneo prednost Juventusu, a Viljareal je do kraja stigao samo do remija (1:1).

ДУШАН ПОТАПА ПОДМОРНИЦУ: Јувентус после 1:1 у Шпанији фаворит за пролаз против Виљареала

FOTO: AP/Tanjug

To je bio epilog prvog čina fudbalske drame, koja se večeras (21.00) nastavlja u Torinu, u revanš-meču osmine finala u kojem "bjankoneri" žele da uz pomoć svojih navijača odu u četvrtfinale Lige šampiona.

Svima je odavno jasno da je Vlahovićev zimski prelazak iz Fiorentine u Juventus pravi potez, pa će tako i večeras publika na "Alijans stadionu" u Torinu da gleda u svog novog mezimca koji će, vrlo verovatno, u tandemu sa Alvarom Moratom da napadne goste iz Španije i da pokuša da potopi popularnu "žutu podmornicu". Ulog je veliki i mora da se pobedi, pošto gol u gostima u pomenutom remiju od 1:1 matematički više ne znači baš ništa.

- Ovaj meč je kao finale Lige šampiona za nas. Ne smemo da kiksnemo, ako želimo dalje. Imamo pozitivnu atmosferu u ekipi i znamo da nas čeka vrlo težak duel. Viljareal je dobio mogućnost da sa velikom nadom doputuje u Torino na revanš, jer su nam dali izjednačujući gol. Posvetili smo dosta pažnje analizi protivnika i verujem da smo se dobro pripremili i za defanzivne i za ofanzivne zadatke - kaže trener Juventusa Masimilijano Alegri.

U drugoj utakmici Lil će dočekati Čelsi na svom stadionu. Francuski tim je u Londonu bio skoro nevidljiv na terenu, a "plavci" dolaze na revanš sa plusom od 2:0. Prognoze su na strani ekipe kojom, bar na papiru, i dalje gazduje ruski oligarh Roman Abramovič. U moru sankcija kojima britanska vlada administrativno "bombarduje" Ruse koji zarađuju na Ostrvu, nalazi se i Abramovičev Čelsi, jedna je posebno zanimljiva: "plavci" na organizaciju putovanja i smeštaj u Lilu ne smeju da potroše više od 25.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna