SA DUŠANOM DO FINALA! Alegri pohvalno o srpskom asu: "Vlahović čini saigrače boljim"

Novosti online

15. 03. 2022. u 17:12

FUDBALERI Juventusa ugostiće ekipu Viljareala u sutrašnjem revanšu osmine finala Lige šampiona. Prvi meč je završen bez pobednika 1:1, a strelac jedinog gola za Staru damu bio je srpski golgeter Dušan Vlahović.

СА ДУШАНОМ ДО ФИНАЛА! Алегри похвално о српском асу: Влаховић чини саиграче бољим

FOTO: AP/Tanjug

Trener bjankonera Masimilijano alegri, koji je od dolaska Vlahovića u Juventuis znao (pre)često da ga kritikuje, pred sutrašnji meč je promenio ploču. Potvrdio je da će Dušan sigurno početi utakmicu i usput pohvalio njegov uticaj na igru Alvara Morate, koji uz srbina ima mnogo više slobode na terenu.

- Vlahović će igrati. Morata je u dobroj formi i on je oduvek imao kvalitet, ali je kritikovan iako je igrao na poziciji koja mu nije prirodna. Zadovoljan sam sa njim, a kada igra sa Vlahovićem ima više slobode na terenu. Svi se osećamo dobro i potrebno nam je malo sreće uz kvalitet kako bi se kvalifikovali - rekao je Alegri.

Veliko pojačanje Juve će dobiti u Paolu Dibali i Đorđu Kjeliniju koji se vraćaju u postavu, mada će ovaj put iz odbrane izostati Leonardo Bonući.

- Kjelini, Dibala i Bernandeski se vraćaju, nadam se da ćemo sa njima dobiti meč u 90 minuta. Bonući je van terena, igrao je protiv Empolija i Viljareala iako se nije dobro osećao, zbog problema sa listom. Aleks Sandro ima povredu mišića, tako da nećemo rizikovati, jer ovo nije poslednji meč sezone - objasnio je Alegri.

Cilj Stare dame u ovoj sezoni je možda malo preambiciozan - finale, ali Alegri veruje da uz malo sreće i dobrih igara nije nedostižan. 

- Imam jasnu ideje kako da igramo dobro, tim se oseća odlično i ovo je odlučujući meč sezone. Moramo da imamo ambiciju da dođemo do finala, to je naš cilj. Ako budemo igrali dobro i budemo imali sreće, uspećemo - zaključio je on.

BONUS VIDEO: Sahranjen Nebojša Vučićević

 

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna