"SADA SMO JOŠ VIŠE MOTIVISANI"! Stanojević: Znamo kakva nas borba očekuje, bićemo jači nego do sada

Novosti online

12. 03. 2022. u 13:57

TEŽAK porat koji je Partizan doživeo od Fejenorda je arhivira i crno-beli se okreću obavezama u Superligi Srbije.

САДА СМО ЈОШ ВИШЕ МОТИВИСАНИ! Станојевић: Знамо каква нас борба очекује, бићемо јачи него до сада

FOTO: FK Partizan

Trener lidera prvenstva ističe da će njegov tim sada biti još jači i motivisaniji da osvoji titulu.

Tokom utakmice sa klubom iz Roterdama čuli su se i zvižduci, pa strateg Partizana ne zna kakvu će podršku imati ekipa protiv Napretka.

- Da li će nam neko dati podršku, na to ne mogu da utičem. Znate koliko je teško poslednjih godina boriti se za titulu i sa kakvim se stvarima borimo. Da li nam je onda podrška potrebna ili ne, to sami procenite. Ako i nemamo podršku sa strane, imamo je između nas. Klub diše kao jedan, sada smo svi još više motivisani - rekao je Stanojević.

Svestan je trener crno-belih kakva borba očekuje tim u narednom periodu.

- Svi znamo kako je Zvezda funkcionisala prethodnih godina, kako funkcioniše sada, kakvi su pritisci i sa čime se sve borimo. Ali, mi ćemo sami da se borimo. Imali smo strahovit vetar u leđa od navijača na nekim utakmicama. Bićemo sada mnogo motivisani, jer znamo kakva nas borba očekuje. Bićemo jači nego do sada, sve ovo će nam dati još veću energiju.

Aleksandar Stanojević i Miloš Jojić/FOTO: M. Vukadinović

Potom se Stanojević osvrnuo na rekacije medija nakon ubedljivog poraza od Fejenorda (2:5).

- S obzirom na naslove i analize šta nam fali, izgleda da ste očekivali da ćemo osvojiti Ligu Konferencije. Nama je fokus uvek bio na prvenstvu, a ovog što smo uradili u Evropi je bonus. Teško je posle svake evropske utakmice igrati domaće prvenstvo, ali do sada smo sve dobro radili.

"Nemamo na klupi igrače od dva miliona evra"

Šef stručnog štaba Partizana je istakao da ekipu krasi veliko zajedništvo i timski duh.

- Morate da shvatite da mi nemamo igrače na klupi koje smo platili 2.000.000 evra kao naš najveći rival. Nemamo igrače reprezentativnog kalibra koji su rezerve. Nemamo tih mogućnosti. Niti toliko stranaca kao oni. Toliki luksuz. Mi imamo zajedništvo, timski duh, naš način igre. To nas drži. Naša atmosfera, jedinstvo u klubu. Mi generalno gledano dobro guramo i voleo bih da tako nastavimo.

Potom se još jednom prokomentarisao utakmicu sa Fejenordom.

- Rekao sam i pre utakmice da nama ekipe takvog profila ne odgovoraju. Izuzetno su brzi, tehnički potkovani, teško im je parirati. Da li smo im toliko daleko? Ono što smo videli na meču je pokazalo da jesmo. Imaju igrače drugačijeg profila, na drugom nivou, kvalitet njihovih utakmica u prvenstvu je drugačiji od našeg. Nismo mi u situaciji da pariramo takvim ekipama. Ali, osmina finala je za nas fantastičan uspeh i realan domet. Ne znam šta bi to klub trebalo da uradi pa da sledeće godine dođemo do polufinala, a da u isto vreme budemo prvi na tabeli.

Za kraj se dotakao i sutrašnjeg rivala, ekipe Napretka iz Kruševca.

- Znamo svi šta nam donosi ova utakmica. Igramo sa dobrim protivnikom, koji hoće da igra fudbal, ima izuzetno dobre igrače, koji u svakom trenutku mogu da kreiraju šanse i utiču na rezultat. Sa respektom prema Napretku ulazimo u utakmicu. Da li je ekipu poremetio poraz od Fajenorda videćemo sutra. Do sada smo se iz svih ovakvih situacija vraćali na pravi način, očekujem da tako bude i sutra - zaključio je Stanojević.

Utakmica u Humskoj na programu je u nedelju u 14.30.

BONUS VIDEO: Vatromet i navijanje grobara

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOJEVIĆ PRED DERBI: Stvorila se slika da kad neko uzme titulu, a ne pobedi derbi, nije bolji