FEJENORD NE SME DA SE RAZMAHNE! Nebojša Gudelj, nekadašnji trener i igrač u Holandiji, savetuje Partizan

Novosti online

10. 03. 2022. u 15:26

VIDEĆETE napadački tim, koji je uporan u nameri da "pritisne" protivnika i presingom dođe do lopte i šanse za gol. Ovako je Nebojša Gudelj u jednoj rečenici počeo analizu igre Fejenorda, koji večeras od 18.45 izlazi na megdan Partizanu u prvom meču osmine finala Lige konferencija.

ФЕЈЕНОРД НЕ СМЕ ДА СЕ РАЗМАХНЕ! Небојша Гудељ, некадашњи тренер и играч у Холандији, саветује Партизан

Foto: Nebojsa Parausic

Nekadašnji neumorni levi bek Partizana, koji je tri sezone nosio crno-beli dres, kasnije karijeru gradio i u Španiji (Logronjes, Leganes) i Holandiji (Breda, Sparta Roterdam), danas je vrlo uspešan direktor kineske fudbalske akademije Hebeija, u kojoj trenira čak sedam kategorija vrlo talentovanih igrača.

Osim toga, Gudelj je od 2012. do 2014. godine bio trener holandske Brede, u kojoj je upoznao vrlo zanimljivog čoveka, današnjeg direktnog rivala Partizana.

- Saigrač u Bredi mi je tri godine bio današnji trener Fejenorda Arne Slot. Bio je sjajan vezista, sa izuzetnim smislom za razumevanje igre. Kakav je nekada bio igrač, danas je takav trener. Traži od ekipe disciplinu, borbenost, konstantan presing i nadigravanje sa rivalom. Vrlo je cenjen u Holandiji, a sigurno pamti i dvomeč sa Partizanom iz 2019, kada je bio trener AZ Alkmara - kaže Nebojša Gudelj.

Zatim, o ekipi iz Roterdama još detaljnije...

- Fejenord će igrati u standarnoj formaciji 4-3-3. Čak bih za nekadašnjeg saigrača Slota rekao da voli donekle da "kopira" i stil igre kakav danas forsira Pep Gvardiola. Videćete mnogo trčanja, presinga sa loptom i bez lopte, sa neočekivano čestim promenama pravca. Partizanu u goste dolazi tim koji ima neobično brzu tranziciju. Partizan ne sme da dozvoli gostima da se previše razmahnu na ovom meču. Radujem se što ću moći, bar u TV prenosu, da pogledam ovu utakmicu, iako će kod mene u Kini da počne duboko iza ponoći - zaključio je Gudelj.

REMI I PORAZ SA BREDOM

GUDELj je kao trener Brede dva puta vodio mečeve protiv Fejenorda.

- Kod kuće smo igrali nerešeno 2:2 i tada je jedan od golova za Bredu postigao Nemanja. U Roterdamu smo izgubili 1:0. Oba puta je na klupi Fejenorda sedeo Ronald Kuman - prisetio se Gudelj dana dok je za Bredu igrao i njegov stariji sin, danas standardni reprezentativac Srbije.

BONUS VIDEO - Podrška i bodrenje grobara posle poraza od Zvezde u derbiju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SREDOZEMNO MORE U EGIPTU NA KAKVO NISTE NAVIKLI! 8 , 11 ili 12 dana već od 639€ All Inclusive