PLAVCI ZA JEDINI TROFEJ KOJI IM NEDOSTAJE: Čelzi želi na krov sveta

Novosti online

12. 02. 2022. u 13:00

U KLUPSKOJ vitrini Čelsija nedostaje samo jedan trofej - onaj namenjen osvajaču FIFA Svetskog prvenstva za klubove.

ПЛАВЦИ ЗА ЈЕДИНИ ТРОФЕЈ КОЈИ ИМ НЕДОСТАЈЕ: Челзи жели на кров света

FOTO: AP

Sve ostalo, računajući svaki mogući domaći i internacionalni pehar "plavci" su uneli u kabinet, a večeras će protiv Palmeirasa u Dubaiju (17.30) pokušati da popune i poslednju rupu u bogatoj vitrini.

"Generacija 2012" londonskog sastava sa našim Branislavom Ivanovićem, propustila je priliku da u Japanu kruniše sjajnu sezonu kada je osvojena prva titula šampiona Evrope.

Ova koju predvodi Tomas Tuhel, spremna je da ode korak dalje i upotpuni komplet klupskih pehara. Doduše, najverovatnije bez Nemca na klupi, koji je nedavno dobio pozitivan test na virus korona i u trci je sa vremenom da stigne u Dubai i priključi se ekipi.

Brazilici su i pomenute 2012. bili rival Čelsija u finalu FIFA klupskog SP, tada je Korintijans minimalnim trijumfom (1:0) prekinuo dominaciju Evropljana uspostavljenu 2007. kada je Milan podigao pehar i u periodu od 15 godina, samo su "plavci" napravili kiks u ovom takmičenju od timova sa Starog kontinenta.

S druge strane, Palmeirasu će ovo biti prvo finale Svetskog klupskog prvenstva. prošle godine su podbacili u polufinalu protiv meksičkog Tigresa, da bi potpuno demotivisani izgubili i meč za treće mesto od Al-Ahlija.

Imaju zeleni i jedno finale Interkontinentalnog kupa, preteče Svetskog klupskog prvenstva u kome su poraženi od Mančester junajteda. Bilo je to 1999. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024