POBEDIO RAK, PA KRISTIJANA RONALDA: Igrač Midlzbroa zbog tvita postao planetarni hit

A. Ilić

05. 02. 2022. u 17:19

SOL Bamba je postao veliki hit u engleskom fudbalu. Prekaljeni fudbaler pomogao je ekipi Midlzbroa da izbaci Mančester junajted iz FA kupa, a potom jednom objavom oduševio planetu.

ПОБЕДИО РАК, ПА КРИСТИЈАНА РОНАЛДА: Играч Мидлзброа због твита постао планетарни хит

FOTO: EPA

Tim Krisa Vajldera eliminisao je renomirani Junajted u četvrtom kolu FA kupa tako što je pobedio sa 8:7 nakon penala (1:1).

Fotografija njegovog hladnokrvnog lica obišla je planetu, a nasmejao je sve poznatom krilaticom iz filma "Smrtonosno oružje".

Bamba je na tviteru podelio fotografiju uz opis "Prestar sam za ova sr**a", što izgovara američki glumac Deni Glover u pomenutom kinematografskom ostvarenju.

Pobedio rak i vratio se fudbalu

Bamba ima pravu filmsku priču i karijeru protkanu upornošću i verom u sebe, a izazovna mu je bila prethodna godina u kojoj je ostvario najveću životnu pobedu.

Defanzivcu je dijagnostifikovan non hodžkinov limfom, vrsta raka krvi, a 2021. godine podvrgao se hemoterapiji.

U maju je objavio da je pobedio rak, ali za njega u Kardifu više nije bilo mesta: saznao je preko Tvitera da je dobio otkaz.

U avgustu je potpisao za Midlzbro. Iskustvom je pomogao timu, a od presudnog značaja bio je u jučerašnjem meču.

Reprezentativac Obale Slonovače zamenio je u 118. minutu Ajzeju Džonsa, pomogao timu da izbaci Kristijana Ronalda i družinu. Hladnokrvno je savladao u penal ruletu Hendersona.

- Zbog ovakvih momenata igram fudbal. Imali smo podršku navijača koja nas je pogurala večeras. Tokom mog lečenja, mislio sam na ovakve trenutke. Naporan rad, podrška porodice i fudbalske zajednice, mogu samo da im se zahvalim. Ne bih danas bio ovde bez njih, rekao je Bamba nakon meča.

BONUS GALERIJA: Junajted poražen od Midlzbroa u FA kupu

BONUS VIDEO: Dejan Stanković dao presek dosadašnjih priprema

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna